Dolgok, amelyekre a vendégek figyelnek - ezek legyenek a legtisztábbak a lakásban

Előfordulhat olyan, hogy a barátok, szomszédok, rokonok váratlanul kopogtatnak az ajtónkon. Ilyenkor vagy bepánikolunk, hogy nincs rendesen kitakarítva a lakás, vagy felkészülünk az ehhez hasonló váratlan helyzetekre. A következőkben összeszedtünk öt dolgot annak alapján, hogy mik azok, amelyekre a vendégek különösen felfigyelnek.

Öt dolog, amelyre a vendégek figyelnek

1. Rendezett előszoba

Az előszoba az első és utolsó helyiség, amit a vendégek meglátnak érkezéskor, valamint távozáskor, és mivel mindkét benyomás fontos, lényeges, hogy ez a terület makulátlan legyen. Lehetőleg arra az időre, amíg ott tartózkodnak, ne hagyjuk a fogason lógni a kabátokat, tegyük el az esetleg kint maradt, levetett cipőket, esernyőket és táskákat, hogy egy tökéletesen rendezett kép éljen bennük a lakás ezen részéről is.

2. Törölköző és toalett papír

A fürdőszobát valószínűleg meg fogják látogatni az ottlétük alatt a hozzátartozók/barátok, ezért mindig legyen tiszta törölköző, amit használhatnak kézmosás után, valamint arra is ügyeljünk, hogy a toalett papírból se fussunk ki, mert az kellemetlen, ha kérniük kell. Extra piros pont, ha még illatgyertyát is gyújtunk ebben a helyiségben.

3. Az illat

A lakásdekoráció nem az első dolog, ami megcsapja a vendégeket, ha átlépik a küszöböt, hanem az illat. Nem lenne túl jó, ha az előzőleg sütött hal vagy hagymás fogás emléke mászna az orrukba és emlékezetükbe örökre, ezért legalább egy órával az érkezésük előtt alaposan szellőztess ki, gyújts meg pár erősebb illatgyertyát, tegyél illóollajba fahéjrudakat, hogy kellemes élmény fogadja őket, amikor belépnek az ajtón.

4. Feltöltött italkészlet

Miután leülteted a vendégeket, az első dolog, amivel megkínálod őket, az a pia. Nem kell, hogy egy fajtából legyen otthon tízféle, de néhány alapvető ital jó, ha megbújik a bárszekrényben - azok számára, akik vezetnek, és azoknak is, akik nem...

5. Tiszta nappali

Majdnem biztos, hogy a legtöbben a nappaliban ültetjük le a vendégeinket, így - mivel itt töltjük el az időt - ennek kell a legtisztábbnak és leginkább rendezettnek lennie. Ez nem csak a törölgetést, porszívózást jelenti, hanem azt is, hogy ne legyenek elől lehetőleg a régi magazinok, összegyűrt takarók, telefontöltők, ne hagyjuk szanaszét a papucsokat, a távirányítót, a kulcsokat és a szemüvegünket, ilyesmi. Minden legyen a helyén, legalábbis erre a pár órára.

Fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak