Így készítsd elő lakásodat egy házibulira kevesebb, mint egy óra alatt

Tedd meg ezt a néhány lépést és máris jöhetnek a vendégek.

Házibuli

Amikor valamilyen alkalmat szeretnénk megünnepelni, legyen az akár egy születésnap, akár egy spontán péntek esti lazulás, sor kerülhet saját lakásunk hirtelen parti hellyé alakulására. Ha szeretsz vendégeket fogadni, de a sok előkészület elveszi a kedvedet egy hosszabb nap után, vesd be ezeket a trükköket, hogy máris készen állj egy jó bulira anélkül, hogy órákig csinosítgattad volna a szobákat.

1. Terítő

Miután kicsit rendbe szedted a lakást, de csak épp annyira, hogy a nappaliban a dohányzóasztalon ne legyenek otthagyott csokis papírok, tegyél fel egy terítőt az asztalra és hozzá néhány szalvétát. Ettől azonnal megváltozik az egész szoba hangulata, olyan, mintha máris egy hangulatos kávézóvá varázsoltad volna a lakást.

2. Illatok

Egy alapos szellőztetés után tegyél oda valamilyen illóolajat, hadd párologjon a kellemes illat és terjedjen el az egész lakásban. Ezzel megteremted a meleg, otthonos, ünnepi hangulatot, és így akár egy nagy beszélgetésnek, lelkizésnek is megalapoztad a körülményeit.

3. Saját "bár"

Ha azt szeretnéd, hogy igazi bulihangulat kerekedjen, tegyél egy vödörbe sok jeget és abba a vödörbe helyezd el a vendégeknek felszolgálni kívánt italokat. Legyen szó akár egy üveg pezsgőről vagy sörről, nagyon jól mutat majd a rögtönzött "bárodban".

4. Tálalás

Ha nem volt időd mindenféle gasztroműsorból ötleteket meríteni, hogy mi legyen a kaja a bulin, néhány vékonyra vágott sajt szelet vagy egy hirtelen elkészített hideg tál igazán gusztusos és hangulatos lehet, ha feldíszíted egy-két olívabogyóval, diófélével vagy néhány szál rozmaringgal. Barátaid azonnal úgy érezhetik, hogy egy igazi különlegességgel álltál elő.

5. Virágok

A virágok szintén nagyon kellemes, otthonos hangulatot varázsolhatnak lakásodba, ezért szerezz be egy vázába néhány szálat akár a hátsó kertből, de ha nincs a közelben rózsabokor, akkor egy cserepes növény is igazán mutatós lehet, ha az asztal körül kap helyet.

Nem is hinnéd, hogy néhány egyszerű kiegészítővel pillanatok alatt olyan stílusossá teheted a lakásodat, mintha csak egy menő enteriőr magazinból lépett volna ki.

Leadfoto: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!