Használd fel a maradék betontéglát!

Az építkezésről megmaradt betontéglát nem csak a kert egyik eldugott sarkában tárolhatjuk, hanem akár izgalmas és mutatós dekorációt, illetve hasznos kerti elemeket is készíthetünk belőle.

Beltér

Kissé szedett-vedett hatás kelthet először a betontégla beltéri alkalmazása, pedig a modern hangulatú otthonokban remekül mutathat. Egy ilyen megoldás főként a loftlakásokhoz illik, hisz akár az ágy alatti tárolók elkészítéséhez is ideális. Persze készíthetünk még szekrényt, polcot vagy akár dohányzóasztalt is a felesleges lomból.

Praktikus ülőalkalmatosság

Ha egy rakatnyi beton maradt a nyakunkon, akkor készítsünk belőle kerti ülőkét. A téglák egymásra pakolása után már csak egy vastag és puha szivacsra és egy rakat díszpárnára lesz szükségünk.

Előszoba, nyári konyha, kerti pult

Az átvezető tereket is feldobhatjuk egy ilyen dekorációval, hisz remek virágtartókat vagy pultokat készíthetünk minimális kézügyességgel is.

Teraszra

A nagyobb teraszokra akár egy egész falat beborító, izgalmas növénytartót is készíthetünk, míg a kisebb kilépők esetében pár tégla felhasználásával mutatós díszt és növénytárolót barkácsolhatunk.

Dekorációként

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Egy nagyobb betontéglát akár a bulikban is felhasználhatunk, hisz egy kis festékkel vagy krétákkal megjelölve ültető is lehet. A tégla belsejébe mindössze bele kell illesztenünk egy egyszerű vázát, befőttesüveget vagy félbevágott tejesdobozt és már kész is a nem mindennapi vázánk. Ha több darab is rendelkezésünkre áll és esetleg egy kis csempemaradék is akad, akkor mozaikkal is díszíthetjük a csupasz téglákat. A modern szürke színnek és az ipari jellegnek köszönhetően a beton remekül kombinálható a zöld növényekkel is, például ültessünk bele kövirózsát.

Fotók: pinterest.com

Oldalak