Funkció vs. esztétika - ezeket a hibákat követjük el leggyakrabban a fürdőszoba berendezésekor

Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.

Elhanyagolt helyiség

Miért van az, hogyha lakberendezésben gondolkodunk, a fürdőszoba a többi helyiséghez képest háttérbe szorul? A tervezgetés és megvalósítás általában a nappalira, a hálóra, nyári időszakban pedig a teraszra koncentrálódik. Kevesen gondolkodunk úgy a fürdőről, mint egy szépen berendezhető helyiségről, itt leginkább a funkció dominál az esztétikával szemben. De miért is kellene választani? Miért ne lehetne egy minden szükségletet kielégítő fürdő egyúttal kellemes látvány, a feltöltődés és a relaxáció szentélye? Ha kiküszöböljük a következő hibákat - melyeket a Lakáskultúra szedett csokorba - a fürdőszobánk lehet a lakás egyik legstílusosabb helyisége.

Kattints a galériára!

Kihasználatlan felületek Ha csak nincs egy minimum 10-20 négyzetméteres fürdőszobánk, valószínű, hogy kevés helyünk jut a tárolásra, inkább a mosdó alatti szekrénnyel és egy kisebb tárolóval letudjuk a dolgot, minthogy felfelé terjeszkedjünk. Egy kisebb fürdő esetén érdemes magasabb, de nem túl nagy mélységű állószekrényeket vadásznunk, ha ehhez sincs elegendő helyünk, jöhetnek a polcok. Így nemcsak tárolóhelyünk lesz több, de még vizuálisan is nagyítjuk a teret.
Kattints a további képekért!

Sokan nem szánnak kiemelt szerepet a dohányzóasztaloknak, pedig egy modern, extravagáns darab nem csak feldobja a szobát, de hozzájárul egy exkluzív hangulatú összképhez is. Mutatjuk a kedvenceinket 50 ezer forint alatt!

Leadfotó: Pexels / Karolina Grwobska

Oldalak