Home&Design

Stílusos átváltozás - így lesz az egyhangú teraszból kültéri oázis

Helyezd magad kényelembe és inspirálódj egy igazán kreatívan, stílusosan és mindenekelőtt hihetetlenül otthonosan berendezett teraszból!

Egyhangú teraszból stílusos kültéri nappali

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt: Hőger-Lajos Ágnes, a gardrób-és otthon rendezéssel foglalkozó Wardrobe & Home Design tulajdonosa két és fél évvel azután, hogy beköltözött otthonába döntötte el, hogy létrehozza kültéri oázisát.

Hőger-Lajos Ágnes, terasz, átalakítás, növény, mosoly, zöld, kék, bútor, lakberendezés

"Amikor beköltöztünk az új otthonunkba, a terasz nem kapott prioritást. Megvettük az első nekünk tetsző bútort és nem szántunk időt és energiát sem a dekorálásra, sem a megfelelő darab kiválasztására. Idővel kiderült, hogy a tökéletesnek tűnő darab túl nagy ide. Túl nehezek a fotelek, nagyon kitöltik a teret és a szürke szín sem volt megfelelő választás. Nem töltöttünk kinn sok időt a teraszon, mert nem éreztük igazán otthonosnak. A régi teraszunk szürke volt és unalmas. Nem volt benne fantázia, nem voltak apró kidolgozott részletek. Funkcióját tekintve megfelelő volt, mégsem tudtuk igazán kihasználni ezt a teret. Az új koncepció jobban hasonlít a pihenő sarokra, ahol akár a földön kényelmesen ülve az egész család ejtőzhet. A terasz hívogató, tágas és a kiválasztott dekorációktól lesz igazán személyes hangulatú a megjelenése."

Mi a tökéletes kültéri bútor titka? Galériánkból ez is kiderül!

Minimalista stílus vs. halmozás "Nem szeretem a túlzsúfolt tereket. A minimalista életstílus nagyon közel áll hozzám, nem halmozok feleslegesen dolgokat. Ez a lakberendezési stílusomban is visszaköszön. A jól megválasztott anyagok, letisztult formák sokkal fontosabbak számomra, mint a használaton alapuló tárgyfelhalmozás. A modern farmhouse stílusban, ami a lakásunkat és a teraszunkat is jellemzi, nagyon jól megfér a letisztult formavilág a természetes anyagokkal."
Kattints a további képekért!

A csupa fekete-fehér, és monoton szürke enteriőrök napjai meg vannak számlálva. A skandináv minimalizmus régóta tartó népszerűségét 2022-ben a vibráló és örömteli eklektika veszi át.

Leadfotó/Fotók: Bonami

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...
Egészség
Időnként mindannyiunkat kínoz a puffadás, de ha már kóros mértéket öltött, érdemes lehet utána járni, mi állhat a tünet hátterében.