Foltmentes és gyönyörű falak? Egyszerűbb, mint gondolnád!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a felújítás után boldogan visszatoljuk a bútorokat, a képeket a helyükre tesszük, majd a gyerkőc - vagy akár a kutya, bicikli - egy mozdulattal elintézi a falat. Éppen ezért mutatunk egy olyan tuti tippet, amivel ez ilyen balesetek soha többé nem okoznak majd problémát.

Balesetek mindig előfordulnak

Ha a lakásfestést követő néhány napos, jó esetben hetes-hónapos időszakban sikerül is különös odafigyeléssel tisztán és sértetlenül megőrizni a falak állapotát, előbb-utóbb még a legnagyobb gondosság mellett is bekövetkezik az első baleset, ami semmissé teheti korábbi erőfeszítéseinket. Persze vannak kreatív megoldások, amik ideig-óráig alkalmasak a foltok takargatására: vehetünk például egy újabb szobapálmát, vagyáthelyezhetjük a faliképeket is. Ezek azonban nem igazán fognak tartós eredményre vezetni, vagy legalábbis lakberendezési szempontból megmagyarázhatatlan káoszhoz vezetnek.

Jobb megelőzni, mint utána bajlódni

Érdemes tehát a festés előtt gondolkodni, és jó döntésekkel megelőzni a bajt. A legfontosabb hosszútávú döntés, amit ilyenkor meghozhatunk kétségkívül az, hogy milyen festéket használunk a falak csinosításához. A hétköznapok során ugyanis elkerülhetetlen, hogy foltok kerüljenek a falra, hiszen a használat során falaink számos külső hatásnak vannak kitéve: vörösbor fröccsen a konyhafalra, a kutyánk egy esős séta után az előszobában rázza meg magát, vagy épp a gyermekünk ragad csillámos filcet egy kreatívabb pillanatában. Szerencsére van egy olyan megoldás, amely leveszi a vállunkról a folyamatos aggodalom súlyos terhét.

Lemosható falfesték a megoldás! (x)

A Dulux festékmárka 2016-ban egy olyan terméket dobott a piacra, ami forradalmasítja az otthoni falfestést. A Dulux falfestékei eddig is híresek voltak a felhasználóbarátságukról, a sűrű, vizes bázisú festékekkel öröm és szinte gyerekjáték dolgozni, a fedőképességük pedig szintén figyelemreméltó. Az EasyCare termékcsaláddal azonban a Dulux ennél még tovább ment: létrehozta a víztaszító, foltálló bevonatot, ami egyszerűen hihetetlen eredményekre képes.

A 48 színben kapható színes beltéri falfesték víztaszító technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek, és megóvja a bevonatot attól, hogy bármit túlságosan magába szívjon. Ezáltal a felületről könnyedén eltávolítható a kosz, emellett a festék nem veszít az élénk színéből. A hagyományos festékekkel ellentétben a Dulux EasyCare a folyékony foltokat apró gyöngyökbe rendezve lepergeti a falról. Ezután a folyadékgyöngyök vizes, enyhén mosószeres szivaccsal könnyedén lemoshatóak.

Hosszan tartó szín és ragyogás

Ez a forradalmi falfesték tehát lehetővé teszi, hogy a falakról gyerekjáték legyen a kosz eltávolítása, miközben a színe a sokadik takarítás után is élénk és ragyogó marad. A nedves dörzsállóság szerint 1. osztályba sorolható festékek szabvány szerinti rétegvastagság vesztési értékéhez képest az EasyCare közel tízszer ellenállóbb, amit a hivatalos hazai laboratóriumi tesztek is igazoltak.

A mosható falfestékek általában fényes felületet adnak, mert arról könnyebb eltávolítani a szennyeződéseket, az ilyen felületek azonban kiemelik a felületi hibákat, sőt kifejezetten láthatóvá teszik a rosszabb minőségű festékeken a dörzsölés nyomait. Ezzel szemben a Dulux EasyCare hibátlan, mosható, matt felületet ad, így igazán hosszú ideig gondtalanul élvezhetjük az otthonunk falainak látványát.

Nézd csak, hogy működik!

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!