Az 5 legkitartóbb szobanövény, amit fényszegény környezetben is könnyen életben tarthatsz

Mindannyian imádjuk a növényeket, tele velük a ház, azonban a téli időszakban, amikor a szokásosnál is kevesebb napfényt kapnak, sok elpusztul vagy hervadásnak indul. Most mutatunk 5 olyan növényt, ami a fényszegény környezetet sem veti meg, hogy ne kelljen művirágra fanyalodnod.

Filodendron

Szív alakú leveleiről ismert az egyik legnépszerűbb szobanövény. Cserépbe is ültethetjük vagy lógó edénybe is. Támasztékkal függőlegesen is tudnak nőni vagy egyszerűen lelógnak. Ha a növény túl hosszúra nő, csak metszd vissza és tedd vízbe, amíg ismét gyökeret nem ereszt. Ha észreveszed, hogy elkezdett gyökerezni, akkor már átültetheted földbe.

Anyósnyelv

A legjobb levegőtisztító szobanövény, ami különlegesen jól viseli a fényszegénységet. Rengeteg fajtája van, lehet magas és rövid levelű is. Az egyetlen problémája, hogy nagyon nagy odafigyeléssel kell öntözni, különben a gyökerei hamar elrohadnak.

Rákvirág

Zöld, szürke és ezüst árnyalataival ez az egyik legszebb és legkülönlegesebb szobanövény, ami világszerte amatőr kertészek kedvence. Aki bevásárlóközpontokban vagy üzletekben jár, az egészen biztosan találkozni fog legalább egy rákvirággal, éppen amiatt, mert olyan igénytelen növény, amit nagyon egyszerű gondozni.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!