Home&Design

Bánj okosan a színekkel a gyerekszobában is!

Amíg kicsi a gyereked, nyugodtan színezd olyan színűre a szobáját, ami passzol a gyermeki lélekhez. Kis korban ez előnyére is válhat, hiszen a sokféle szín serkenti az agyműködést és vidámságot hoz az életébe.

Amint elérkezik az idősebb korba, már jobban át kell gondolni a színválasztást, hiszen senki sem szeretné két év múlva újrafesteni az egészet, ezért most mutatunk pár olyan megoldást, ami mind kis, mind nagyobb korban alkalmazható.

A csíkos

Ha a bútorok nem is örök darabok, de a szobának adhatunk egy alap hangulatot. A függőleges csíkok egy bizonyos fokú eleganciát is kölcsönözhetnek, de a két - vagy akár többféle - szín miatt tökéletesen megállja a helyét a gyerekszobában is. Előnye, hogyha okosan válogatjuk össze a színkombinációt, gyakorlatilag bármilyen stílusú bútort választhatunk hozzá.

A pasztell színek

Nyugtató hatása miatt kiegyensúlyozott gyermekkort biztosíthatunk a kicsi számára. Próbáljunk meg olyan színt választani, ami megy a ház többi helységéhez is, így biztos, hogy nem kell addig újrafestenünk, amíg meg nem kopik. Szintén előny, hogy a bútorokat is választhatjuk úgy,hogy a lakás stílusához passzoljanak.

A klasszikus fehér

Bár sokakat a kórházra emlékeztet, mégis roppant nyugtató hatást kelt, továbbá a tisztaság, az egyszerűség szimbóluma, így remekül alkalmazható a gyerekszobában is. Ez a legletisztultabb szín, így bármilyen más színnel könnyedén kombinálhatjuk, és akármelyik korban megállja a helyét.

A faberakás

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Fiúszobákba gyakran alkalmazzák a faberakásos falakat, amit sokszor a zöldekkel ötvöznek, így megidézik a természet lágyságát. Érdemes hozzá olyan bútorokat választani, amik szintén fából vagy fa hatású elemekből épülnek fel, így aki belép, egy harmonikus birodalom fogadja.

A virágminta

Egyértelműen a lányka szobába alkalmas, viszont figyeljünk arra, hogy ne minden falat vonjunk be mintás tapétával, mert csak azt fogjuk elérni, hogy gyermekünk szobája olyan lesz, mint egy nyolcvan évesé. Elég egyetlen falat kidekorálni virágokkal, amihez válasszunk virágos szőnyeget és függönyt, hogy meglegyen az összhang.

Fotók: interioroom.blogspot.com, nordicbliss.co.uk, home-designing.com, interiors-luxury.com

Oldalak

Home&Design
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.
Lifestyle