Kreatív kuckók házi kedvenceinknek

Ha unod már, hogy a házi kedvenced egy kartondobozban vagy egy régi párnán húzza meg magát, akkor érdemes körbenézni a kreatív és gyorsan elkészíthető állati lakhelyek között.

Egy régi faláda új élete

A gyümölcsöstől is beszerezhetünk akár egy régi faládát, amiből miután eltávolítottuk a kiálló szegeket és lecsiszoltuk, hogy a szálkák se okozzanak sérülést, pár apró kiegészítő hozzáadásával bájos kis otthont varázsolhatunk kedvencünknek. Arra érdemes figyelni, hogy a puha szövet vagy bélés, amivel kibéleljük a kuckót, mosható legyen.

Minimális barkácsolás

Ha kedvencünk a nappaliban vagy a hálóban szeret tanyázni, akkor akár egy alul üres, polcmentes bútort is kinevezhetünk lakhelyévé. Egy puha szivacs és már kész is a kényelmes fekvőhely.

Útra készen

Egy régi, kopott és használhatatlan bőröndöt is átalakíthatunk állatkánk számára. Egy puha párna, egy kevés szivacs és kész is a tökéletes hely, ahova kényelmesen befészkelheti magát minden szőrmók.

Egyszerű ötletek

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Egy régi hordót vagy éjjeliszekrényt is átalakíthatunk, ha az egyik oldalsó laprészt kiszedjük és kibéleljük. A régi szövet- és szivacsmaradékokat is összegyűjthetjük egy akár általunk is elkészíthető huzatba, amit érdemes még egy rétegnyi huzatba tenni. Ha a kedvencünk összekoszolta a fekvőhelyét, akkor elég csak az első rétegnyi szövetet kimosni. A megunt párnákat akár egy deszkákból könnyűszerrel összebarkácsolható fekvőhelybe is rejthetjük, ami nem csak cicáknak, de kisebb testű kutyáknak is kényelmes pihenőhely lehet.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!