Dobd fel az üres falakat faldekorációval!

A falak sokszor egyhangúak, unalmasak és ezen a színes festék sem segíthet. Amellett, hogy rossz kedvünk lesz tőle, semmilyen mértékben sem tükröz otthonosságot, ezért érdemes minél színesebben, hangulatosabban „berendezni” a falainkat is.

A falmatrica

Jelenünk egyik legnépszerűbb dekoreleme a falmatrica. Rengeteg nagyságban és mintában lehet őket fellelni az üzletekben, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A trópusi szavannáktól elkezdve a Manhattan ábrákig, akármi díszítheti lakásunkat. Arra ügyeljünk, hogy néhol elengedhet idővel a ragasztás, így érdemes néha megerősíteni olyan anyaggal, amivel eleve be volt kenve.

Csináld magad!

Ha nem találsz olyan díszt, ami megfelelne az ízlésednek, ragadd meg az ecsetet és fess magadnak olyan ábrákat, ami a legközelebb áll hozzád. Előnye, hogy lehet színes, lehet egyszínű, lehet a kettő kombinációja, semmi sem állhat a képzelet útjába. Továbbá nem kell alkalmazkodnunk a szögletekhez és a sarkokhoz, nyugodtan festhetünk akár a plafonra is.

A képek hatalma

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Mindegy, hogy egy- vagy két-, esetleg háromdimenziós, a kép az otthon lelke. Lehetnek akár családi vagy design fotók, esetleg festmények, ezek adják az alaphangulatot a lakásnak. Persze nagyon fontos ügyelnünk arra, hogy a kép hangulata és a falszín menjenek egymáshoz. A képek keretét is gondosan válogassuk meg, hiszen alkalmazkodnia kell az adott stílushoz. A képek otthont teremtő képességére garancia, hogy nincs olyan ház, amelyben ne lenne fellelhető legalább egy darab.

Fotók: trendszine.com, liftupthyneighbor.com, teletechaerialsnz.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!