Autótakarítás profi módon: tippek, hogy a kocsi kívül-belül csillogjon

Plusz a befagyott szélvédő kiküszöbölésére is mutatunk pár trükköt.

Autótakarítás

Az autó megfelelő takarítása mindig is a kényszerű feladatok közé tartozott, így sokan inkább a szakszerű segítséget választják és autómosóba viszik járművűket. Léteznek azonban különböző praktikák, melyek segítségével otthon is megvalósítható a művelet, méghozzá mindenféle nehézség nélkül. Ezekről lesz szó a következőkben, hogy a kocsi kívül-belül csilloghasson.

Tisztítás külsőleg

Az autó külsejének megfelelő karbantartása nagyon lényeges, télen pedig különösen. Az esztétikai szempont sem elhanyagolandó, de ennél is fontosabb, hogy a lesózott utakról felszedett piszok károsíthatja a karosszériát.

A tisztításhoz szükségünk lesz autósamponra és vízre. Ügyeljünk rá, hogy a sampont puha szivaccsal dolgozzuk szét az autón, nehogy megkarcoljuk a fényezést. Használhatunk gőzborotvát is, ami a benzinkutaknál is megtalálható, de akár otthonra is bérelhető vagy vásárolható. Miután lemostuk a sampont, a vízcseppek eltávolítását egy tiszta, szintén puha ronggyal vagy szilikonos vízlehúzóval végezzük.

Polírozás

A mosás után, ha már teljesen megszáradt az autó, megfelelő színű waxot használva vékony fedőréteget kenhetünk fel, amellyel megvédhetjük a fényezést. Egy puha rongyra tegyünk egy kevés waxot, és óvatosan kenjük fel az egyes elemekre. A felesleget tiszta, puha ronggyal töröljük le. A polírozást végezhetjük kézi polírgéppel is, bár ezt jobb, ha szakemberre bízzuk, mert könnyen megkarcolhatjuk a fényezést. A szélvédőket és a tükröket, ahogyan az utastérben is, alkoholos üvegtisztítóval takaríthatjuk le tökéletesen.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!