6 tipp, amit ismerned kell ha lakásfestésre adod a fejed

Van aki évenként, van aki gyakrabban vállalkozik a nagy feladatra, hogy átszínezze a lakótere falait. Nagy munka, de ezekkel a tippekkel, amiket összegyűjtöttünk nektek, gyorsabb és szebb munkát tudtok végezni.

1. Tisztítsd meg a falakat, de ne ess túlzásba

Ahhoz, hogy egyenletesen fel tudd kenni a festéket, elkerülhetetlen a kosz, zsíros foltok és ragasztómaradványok eltávolítása. Azonban ha túlzásba esel, és túl sokat csiszolsz le a rétegből, glettelned kell, hogy újra egy síkba kerüljön a fal. Azt javasoljuk, hogy finom szemcséjű csiszolópapírt használj és csak kisebb mozdulatokkal dolgozz, hogy elfelejthesd a glettelés maceráját.

2. Ne hagyd ki a színmintát

Amikor elszántad magad a festésre, a kiválasztott festékből kenj fel egy mintaadagot a falra egy kisebb felületre, hogy lásd hogyan változik a színe a különböző napszakokban. A profi szobafestők azt szokták javasolni,l hogy a kiválasztott színnél eggyel világosabbat kenjünk a falra, az lesz a tökéletes szín számunkra.

3. Nem mindig az egyenes út vezet el a célig

Azt tudjuk, hogy az egyenletes festékréteghez egyenesen, föl-le végzett mozdulatokkal tudjuk a hengerrel felvinni a kívánt mennyiséget, azonban a széleken ilyenkor sokszor egyenetlen lesz a felület, ezért azt javasoljuk először egy nagy W-t írjunk le a hengerrel, majd ezek széleit töltsük ki a festékkel és terjeszkedjünk tovább.

Fotó: blog.dubizzle.com

Oldalak

  • 1
  • 2