Home&Design

Felejtsd el az év trendszínét, a skandinávok erre az árnyalatra esküsznek

A trendek jönnek-mennek, de egy igazi skandináv klasszikussal sosem lőhetsz mellé, hiszen ha valakik, akkor ők értenek a lakásdekoráláshoz.

Trendjelentés

Ahogy korábban már megírtuk, a leghíresebb festékmárkák minden ősszel kihirdetik a következő év színét, így a divatvilággal egy időben a lakberendezés területén is körvonalazódnak a jövő évi trendek. A Sherwin Williams, a Backdrop, a Benjamin Moore, a Dulux és a Behr időben előhozakodott a 2023-as trendjelentésével, így szokás szerint csak a Pantonera kellett várnunk, akik hagyományosan minden év végén leplezik le választottjukat. Míg az előbbiek a natúr, pasztelles árnyalatok mellett döntöttek 2023-ra, addig utóbbi ismét gondolt egy nagyot és egy élénk magenta színt mellett tette le a voksát. Kiegészítőkre még talán elfogadnánk, de ha a teljes lakás berendezéséről van szó, inkább maradunk a klasszikus skandináv színek mellett. Ez a stílus a természetes anyagok, "sápadt" színek és egyszerű, letisztult formák alkalmazására támaszkodik. Alapvetően a világos, tágas terek uralkodóak, ilyen helyeken tud igazán érvényesülni a pompája. Mivel ez az egyik legnépszerűbb változat a lakásdekor esetében, ezért utánanéztünk, melyik az a szín, amit ez a stílus leginkább szeret használni a lakberendezésben. Pörgesd végig a galériánkat, ha meglátod a skandinávok kedvencét, rögtön elfelejted majd 2023 élénk liláját.

A kék színt általában a nyugalommal szokták összefüggésbe hozni, ráadásul akinek ilyen árnyalatú a hálószobája, sokkal nyugodtabban alszik, mint mások. Van azonban benne valami igazán előkelő is, és nem csak a királykékben, hanem az összes verziójában. Ezért is használják annyira előszeretettel a skandinávok a lakberendezésben, a konyhától egészen a fürdőszobáig.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Nagy Melanie kiskorában egészen más karriert képzelt el magának, mint amivel jelenleg foglalkozik: G.w.M volt párja nemrég elmesélte, korábban milyen területen folytatott tanulmányokat.
Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!