Home&Design

Nagy a baj? 13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyarok is érintettek

Több budapesti egyetem adatai is kiszivárogtak.

Gigantikus "csomag"

A hatóságok a közelmúltban lekapcsoltak egy "hackerboltot", mely temérdek felhasználói adathoz jutottak hozzá. Úgy tűnik, ezek az információk most szabadon keringenek a világhálón. Az eset súlyosságát jól szemlélteti, hogy mintegy 13 milliárd felhasználói adatról lehet szó - írja a ZDNet. A gigantikus csomagot 23 ezer különböző honlapról gyűjtögették össze a gátlástalan hackerek. A fájlcsomag 50 gigabájtnyi helyet foglal, múlt hónapban tették fel egy orosz hackerfórumra, és bár a fájlra mutató letöltőlink csak pár óráig volt működőképes, ez épp elég volt a hackereknek arra, hogy megsokszorozzák és alternatív módokon terjesszék a bizalmas információkat.

Fotó: 123rf

Lapozz, jönnek a részletek!

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.