A nő, aki a legfontosabb volt Yves Saint Laurent számára - egy igazi múzsa

Sokan nem is hallottak még róla, pedig neki is nagy szerepe van abban, hogy ott tart ma a márka, ahol. Íme Yves Saint Laurent múzsája.

Fiatalos, üde személyiség

Rengeteg divattervező rajongott érte, mégis egyértelműen Yves Saint Laurent-hoz köthető. A szőke szépség a tervező múzsájának szerepét töltötte be, nem csoda, hogy a tervező halála óta is szívesen vállalta a márka arcának szerepét. A gyönyörű modell ma már 75 éves, mégis tagadhatatlanul ragyog, kisugárzása mindenkit levesz a lábáról.

Chanel-nél nem bírta tovább

Betty Catroux saját bevallása szerint utálja, ha múzsának titulálják, nyilatkozta a The New York Times-nak. A tervező egyébként úgy tekintett rá, mintha a modell lenne az ő női mása. Nem csoda, hiszen számtalan nehéz helyzetben kitartottak egymás mellett, a bombázó segítette például Yves Saint Laurent-t a rehabilitációja alatt is. Karrierjét egyébként Coco Chanel-nél kezdte, ám egyáltalán nem rajongott azért a márkáért, így hiába a népszerűség, 2 éven belül tovább is állt. A tervezővel a Chez Régine-ben találkoztak, élete egyből megváltozott amikor a férfi megpillantotta.

Lelkitársak voltak

A modell egyébként egyáltalán nem misztifikálja túl kettőjük kapcsolatát, nem kedveli, ha más viszont ezt teszi. Nem is szeret a múlton rágódni, csak a jelennel foglalkozik. Hiányoznak neki azonban az alkotással együtt töltött idők, hiszen nemcsak modellként, de egyfajta alkotótársként is funkcionált. Mindketten szerettek kicsit maszkulinabb darabokat tervezni, hiszen úgy érezték, egy nő sokkal csábítóbb ezekben a darabokban, mint a hagyományos, nőies trendeket viselve.

Leadfotó: ProfiMedia-RedDot

Oldalak