Fashion&Beauty

Thom Browne meghökkentő divatbemutatóval zárta a New York-i divathetet

Ahogyan azt már megszokhattuk, az amerikai divattervező, Thom Browne mindig meglehetősen drámai és meghökkentő divatbemutatókkal kápráztatja el a közönséget. Ez most sem volt másképp, a tervező új kollekciójával a híres költő, Edgar Allan Poe előtt tisztelgett.

Drámai elegancia

Tavaly júliusban, amikor Thom Browne bemutatta couture kollekcióját a párizsi divathéten, az egész divatvilág megrendült. Bizonyos értelemben olyan volt, mint egy divatbemutató, amely az irodalmi műveket gyászolja egy olyan korban, amikor már szinte senki nem olvas könyveket, és nem ír verseket. A tervező tovább fűzte az irodalmi szálat, és tegnap a New York-i divathét zárásaként az egykori amerikai költő, Edgar Allan Poe előtt tisztelgett.

A 2024/25-ös őszi/téli divatbemutató alatt Carrie Coon színésznő Poe egyik leghíresebb versét, „A Holló-t" olvasta fel, miközben a kifutón a modellek látványosabbnál-látványosabb fekete-fehér ruhakölteményekben vonultak. A bemutató hangulata sötét és sivár volt, de nem lehangoló. Ezenkívül nem kanyarodott túlságosan a gót stílus területére sem. Elegáns maradt, és időtálló, pont úgy, ahogy Browne is. A divatbemutató leglátványosabb darabjait a galériára kattintva tekintheted meg.

A bemutató után megkérdezték Browne-t, hogy úgy gyötrődik-e, mint a Holló című vers főhőse. A tervező erre elnevette magát, és ezt mondta: „Edgar Allen Poe-n nőttem fel, és szeretem, ha az emberek tudják, hogy amerikai tervező vagyok” – mondta.
Kattints a további képekért!

Lead kép: Getty Images/Victor VIRGILE, forrás: Vogue

Merő Péter divattervező elárulta, hogy melyik film inspirálta az új kollekcióját és az is kiderült, hogy melyik hazai sztár vonult modellként a divatbemutatóján.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!