Fashion&Beauty

Teljesen máshogy kell télen a hajat ápolni: ezekre a dolgokra fokozottan ügyelj, ha szép tincseket szeretnél

A tél egy olyan évszak, amely tönkreteheti a bőrünket és a hajunkat. Az időjárás száraz, sérülékeny tincsekhez vezethet.

A téli hajápolás titkai

A száraz és sérülékeny tincsek töredezést okoznak – és ez az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint napi 100 vagy több hajszál elvesztését is eredményezheti. A hajhullás mellett sok kellemetlen mellékterméke lehet a hideg, szeles időjárásnak, ezért érdemes megakadályozni a haj túlzott kiszáradását.

Ezt úgy érheted el, ha követed ezt az öt egyszerű tippet:

1. Moss ritkábban hajat! A hajmosás egyes lépései károsíthatják a hajszálakat: gondolj csak arra, amikor a vizes hajat törülközővel dörzsölöd hajmosás után (miközben nedves állapotában a legsérülékenyebbek a tincsek), vagy a durva szulfátokat tartalmazó termékekre, és persze a hajszárításra, hajvasalásra. A túlzott hajmosás súlyosan károsíthatja a hajat: megfosztod a hajad a természetes olajoktól, a (festett haj) színe gyorsabban fakul, és kiszárítod a fejbőröd, csak hogy néhány következményt említsünk. Próbáld heti 1-2 alkalomra redukálni a hajmosást, és szárazsamponnal kihúzni a mosások közötti időt. Ezzel ráadásul időt spórolhatsz, és kevesebb vizet használsz.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...