Téli hajápolás lépésről-lépésre

A tél beköszöntével hajlamosak vagyunk megfeledkezni tincseink védelméről, pedig a szeles, hideg időjárásnak köszönhetően sörényünk könnyen szárazzá és szálkássá válhat. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy hajad a hűvös évszakban is ragyogó és egészséges maradjon!

Mellőzzük a forró fürdőt!

A hideg napokon ellenállhatatlan vágyat érezhetünk arra, hogy vegyünk egy forró fürdőt vagy beálljunk a zuhany alá – ezzel azonban nemcsak a bőrünk természetes védőrétegét mossuk le, de sokat árthatunk a sörényünknek is. Hajmosáskor engedjünk langyos vizet a kádba, öblítéshez pedig használjunk kicsit hidegebbet. Így serkenthetjük a hajhagymák vérkeringését, és tincseink is tovább maradnak ragyogóak, illetve egészségesek.

Hajmosás szódabikarbónával

Fontos, hogy olyan sampont használjunk, ami táplálja a hajunkat. Hetente egyszer azonban nem árt bevetni egy igazi csodaszert, a szódabikarbónát! Ennek köszönhetően a tincseknek sokkal jobb tartásuk lesz és nem fognak szanaszét állni sem. Egy fél literes üvegbe öntsünk bele fél csomag szódabikarbónát, vízzel keverjük össze, öntsük rá a hajunkra és masszírozzuk bele a fejbőrünkbe. Remekül eltünteti a szennyeződéseket, de tökéletes ellenszere a korpának is.

Fotó: thebeautyexperts.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!