Fashion&Beauty

Hogyan válassz stílusos sportcipőt tavaszra?

Tavasszal nemcsak a ruhatárát gondolja újra az ember, hanem a cipőválasztását is. Végre nincs se hó, se sár az utcákon, felvehetjük a kedvenc sportcipőnket anélkül, hogy egyetlen használat során összekoszolódjon. De hogyan válasszunk stílusos darabot? Segítünk! (x)

Mit kell tudnia egy jó sportcipőnek?

Mielőtt belekezdünk a stílusok elemzésébe, érdemes egy sportcipő alapértékeit átismételni. Egy minőségi modell általában tízezer forint feletti összegbe kerül, ennyiért pedig érdemes átgondolni minden részletet, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg. Az anyagválasztás fontos szempont: olyan cipőt vegyünk, amely megfelel az életstílusunknak. Ha csak annyira használunk egy cipőt, hogy elsétálunk benne otthonról az autóig, majd a parkolóból a munkahelyig, lehet bármilyen kényes az adott modell, tudunk majd rá vigyázni. Ha azonban kalandosabb helyeken is megfordulunk, sokat járunk a természetben, vagy éppen aktív sportoláshoz keresünk segítséget, eszerint kell átgondolni a döntést.

Mindenképp érdemes a jegyzett márkák termékei mellett dönteni, ilyen például a Reebok cipő: https://ccc.eu/hu/reebok. Az amerikai vállalat a futó- és szabadidős cipők készítésére specializálódott, ezt teszik 1895 óta, azaz pontosan tudják, milyen alapértékeknek kell megfelelnie egy sneakernek. Hol lehet ezeket elérni? Például a CCC kínálatában, ahol hatalmas választék, többféle modell és változatos színek várják a vásárlókat. A cipőválasztásnál fontos a jó ár is – ezt a CCC webshopjában szintén megkapja az ember, ráadásul nem kell személyesen elzarándokolnia egy márkaboltba, ehelyett az otthona kényelméből elvégezheti a tavaszi cipővásárlást.

Milyen stílust keressünk?

A stílusos cipő nem egy egzakt fogalom, mindenkinek mást jelenthet. Ahogyan stílusból is létezik ezerféle, úgy a stílusos cipőket sem lehet beskatulyázni. Így amikor stílusos cipőt keresel, először mindenképpen a saját ízlésednek próbálj megfelelni. Vannak persze olyan trendek, amelyeket lehet követni, ezeket a divatvilág, az influenszerek igyekeznek belénk ültetni, ám csakis akkor van értelme ezeket követni, ha jól érezzük magunkat az adott cipőben, ha kényelmes, egyben tartós is a sneaker. Minden más esetben az történik, hogy más véleményét a sajátunk elé helyezve költjük el a pénzünket olyan lábbelire, amire nincs is igazán szükségünk.

Na de vissza a stílusokhoz: szerencséd van, hiszen a kínálat egyre nagyobb, így nem kell kompromisszumot kötnöd, pontosan megtalálhatod azt a modellt, amit megálmodtál. Ha ez egy egyszínű, fekete vagy fehér fazon, azokból is tudsz majd keresgélni, de ha egy kihívó, magasszárú, színes modell, ebben a kategóriában is válogathatsz. Azt nyugodtan mondhatjuk, hogy a 2021-es év utcai divatjába minden belefér, a sportcipő illik a leglazább ruházat mellé, de jól harmonizálhat elegáns nadrággal, zakóval is. Úgy keresgélj, illetve úgy válassz, hogy a saját magad által kigondolt legjobb megoldás mellett tudj dönteni. Persze hagyhatod, hogy innen-onnan ötletek kerüljenek eléd, megnézheted a legfrissebb modelleket, de a döntést mindenképpen a saját ízlésedhez igazodva kell meghoznod, nem pedig a közvéleménynek megfelelve.

Lead fotó: Pexels /Cottonbro/

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Egy filmbemutató ünnepélyes esemény: ha hivatalosak vagyunk egy ilyen "ceremóniára", nem árt szem előtt tartanunk a dress code-t. Ez azonban néha még az igazi hollywoodi nagyágyúknak is nehezükre...
Sztárok
Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge egyre jobban hasonlít édesanyjára, még az is meglehet, hogy az utcán testvéreknek nézik a dögös édesanyát és gyönyörű lányát.
Lifestyle
A csoki már nem menő, idén a húsvéti nyuszi gyerekkönyvet is hoz!