Fashion&Beauty

Ez a szoknya a feminizmus egyik szimbóluma: és most újra divat lesz

A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?

A miniszoknyák története

A miniszoknya mindig is egy megosztó darab volt. Gondoljunk csak például a Miu Miu 2022-es őszi/téli kollekciójának egyik darabjára, amely egy mikro miniszoknya volt. Ez a darab heves online vitát váltott ki a debütálása után, ugyanis tényleg egy elképesztően rövid darabról van szó. És bár sokak szerint túlságosan kihívóak ezek a szoknyák, valójában egy igen fontos ügy áll mögöttük.

A miniszoknya Mary Quant tervező nevéhez kötődik, aki a 60-as években először mutatta be ezt a darabot a kifutón. Ez szoknya azonban nem egy high fashion darabként vált népszerűvé, hanem valójában egy fontos szimbólum lett. A politikai és kulturális diskurzus megváltoztatására törekvő fiatal nők által népszerűsített miniszoknya az 1960-as évek szexuális forradalmához és az ifjúsági kultúra felemelkedéséhez kapcsolódott. Ezt egy radikális ruhadarabnak titulálták akkoriban, amellyel a nők a jogaikért tüntettek.
Kattints a további képekért!

Leadfotó, fotó: Getty images, Forrás: Marieclaire.com

.

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.