Fashion&Beauty

A szérumok szerepe az arcápolásban

Néhány évtizede még elképzelni sem tudtuk volna, hogy a maihoz hasonló kínálattal találkozzunk a bőrápolás világában. Aztán szinte egyik percről a másikra, nálunk is elérhetővé váltak a tudatos bőrápoláshoz nélkülözhetetlen készítmények.

A szérumok hatalmas segítséget jelentenek azoknak, akik bőrproblémákkal küzdenek, vagy egyszerűen szeretnék a legjobbat kihozni megjelenésükből. A dermokozmetikumok közkedvelt választékában is megtalálhatják a számításaikat azok, akik a bőrgyógyászok által javasolt minőségben bíznak. Az Uriage segítségével összegyűjtöttük a legnépszerűbb hatóanyagokat, amelyek szérum formájában köszönnek vissza az üzletek, gyógyszertárak és a webshopok polcairól.

C-vitamint a bőrnek!

A C-vitamin nemcsak az immunerősítésben betöltött szerepe miatt ismert, hanem már a szépségápolás területén is előszeretettel nyúlnak érte a tudatos bőrápolók. A vízben oldódó antioxidáns felveszi a küzdelmet a szabad gyökökkel, és a fényvédő hatékonyságát is növeli. Mivel fokozza a bőr kollagéntermelését, ezért egyenletes bőrképet érhetsz el segítségével, ráadásául rugalmassá is varázsolja az arcbőrt. Támogatja a sejtek egészséges működését, s ennek köszönhetően egészséges, élettel teli és ragyogó lesz a bőr. Ha retinollal, niacinamiddal társítod, akkor a pigmentfoltok ellen is hatékonyan bevethető.

Hialuronsav, a hidratálás mestere

A szervezetben egyébként is jelen levő hialuronsav elsősorban nagyfokú hidratálóképességéről ismert. Idővel csökkenő mennyisége, és a bőrön megjelenő egyenetlenségek indokolhatják szérum formájában történő alkalmazását. Saját súlyának ezerszeresét képes megkötni vízből, ez pedig kifejezetten jól jön akkor, ha száraz bőr kellemetlenségei nehezítik meg a mindennapokat. A hialuronsavban az a legjobb, hogy tulajdonképpen bármely bőrtípus esetén kiváló hatékonysággal alkalmazható. Halványítja a ráncokat, segíti a rugalmas bőr megvalósítását. Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, sőt, a szabad gyökök ellen is felveszi a küzdelmet. A molekulamérettől függően teszi a dolgát. Míg a nagyobb molekulák elterülnek a bőr felszínén és egyenletesebbnek mutatják azt, addig a kisebb molekulaláncú hialuronsav képes behatolni a mélyebb rétegekbe, és ott tartósan fejti ki jótékony hatásait.

Niacinamid, a pattanások ellenszere

Elsősorban a zsíros, pattanásos bőrrel rendelkezők keresik a niacinamidot tartalmazó készítményeket, pedig a normál vagy a száraz bőrre is jótékony hatással van használata. A niacinamid tulajdonképpen nem más, mint a B3-vitamin. A multifunkciósként is ismert hatóanyag minden bőrtípusból kihozza a legjobbat. Bár kifejezetten a pattanásokat nem szünteti meg, de mivel szabályozza a faggyútermelést és gyulladáscsökkentő hatása van, ezért jó szolgálatot tesz a problémás bőr esetében is.

A retinollal csak fokozatosan!

A retinol nem más, mint A-vitamin. Kiváló anti-aging hatóanyag, ami segíti az egységes bőrkép megvalósítását, hozzájárul a gyulladások csökkentéséhez, a pigmentfoltok halványításához. Ha csak ennyit tudna, már az is bőven elegendő lenne. Segíti a hámképződést, szabályozza a faggyúmirigyek működését, ellenállóbbá teszi a hámréteget és bármely bőrtípus esetén előnyösen alkalmazható. Az Uriage azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a retinol használatát mindig fokozatosan szabad csak beilleszteni a bőrápolási rutinba. A fényérzékenyítő hatóanyag esetén a fényvédelem kiemelt jelentőséggel bír, de kezdőként érdemes inkább csak az esti bőrápolási rutinban használni. Idővel megtapasztalod, hogy milyen koncentrációra hogyan reagál a bőröd, és bátrabban is alkalmazhatod a kétségkívül nagy népszerűségnek örvendő retinolt.

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül vettük sorra azokat a hatóanyagokat, amelyekkel eleinte érdemes próbálkozni. A minden korábbinál izgalmasabb kínálatban azonban csiganyálas készítmények, CBD olaj-tartalmú termékek, peptidek, zöld teás és szklavánt tartalmazó szérumok egyaránt megtalálhatók. Az urea a dermokozmetikumok méltán kedvelt összetevője, amelyet a száraz bőrrel rendelkezők választanak előszeretettel. A hidratálásban és a bőr megújulási folyamataiban támogató összetevő jó szolgálatot tesz a fürdőszobában.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Fashion&Beauty
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Lifestyle
A Spabook.net információi szerint 15 százalékos áremelés várható az állami fenntartású Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszodában.
Egészség
Vannak bizonyos élelmiszerek, amelyekből késő este már nem érdemes falatozni, ugyanis nem fogunk tőlük jól és mélyen aludni, valamint hízáshoz is vezethetnek, ha lefekvés előtt fogyasztunk belőlük.