Öt alap szépségtermék, amelynek ott kell lennie minden igényes nő neszeszerében

Nőnek lenni azért (is) fantasztikus, mert ezernyi módon vagyunk képesek játszani a megjelenésünkkel - ez pedig hatalom. A sminknek a 21. században is az lenne a célja, hogy a meglévő szépséget erősítse, hangsúlyozza, ne pedig egy másik arcot kapjunk általa. Korábban már említettük, hogy idén visszatér a természetesség a divatba, de még a legnatúrabb csajoknak is szüksége van egy olyan neszeszerre, amelyben minden kellék ott van egy makulátlan külsőhöz. Íme a lista - neked minden megvan?

Az igényes nő "must have" szépségtrükkjei

Öt olyan szépségtermék van a "must have" listán, amelynek nőként ott kell lennie a neszeszerünkben. A következőkben ezeket mutatjuk be - és egy kis ajánlót is mellékelünk minden darabhoz.

1. A TÖKÉLETES ALAPOZÓ

Megtalálni az ideális alapozót olyan, mintha a tökéletes kis fekete ruhát keresnénk - folyton kutatjuk, kísérletezünk és próbálgatjuk az újdonságokat, mire beletenyerelünk a kifogástalan változatba. Én is hasonló cipőben jártam évekig - pedig hozzá kell tennem, hogy nem vagyok nagy szakértő etéren, mert korábban nem kedveltem ezt a terméket, nem is használtam. Nemrég viszont megtaláltam azt a darabot, amelyben nem találok azóta sem kivetnivalót.

Nyilván mindenkinek más a bőrtípusa- és tónusa, ezért nem biztos, hogy ami nekem bevált, az neked is megfelel majd. Az alábbi ajánló-listában a nagy univerzális kedvenceket sorolom fel, amelyeket érdemes legalább egyszer kipróbálni, mert sikersztorik illata érződik a levegőben.

 • La Mer (Douglas, 38 990 HUF)
 • Estée Lauder (Esteelauder.hu, 15 100 HUF)
 • Lancome (Douglas, 14 800 HUF)

2. TRANSLUCENT MATT FINISH PÚDER

Még ha meg is találjuk a tökéletes alapozót, napközben érezhetjük úgy, hogy a sminkünk frissítésre szorul. Ilyenkor nem kell újrakenni a már reggel felvitt krémet, hanem csak kapjuk elő a mattító púderünket, egy ecsetet vagy szivacsot, majd "touch upoljunk".

 • IsaDora Matt Fixing Powder (Douglas, 6 990 HUF)
 • Clarins Mineral Loose Powder (Notino, 12 870 HUF)
 • MAC Prep + Prime (Notino, 8 640 HUF)

3. A SZEMPILLASPIRÁL

Ha te nem vagy az a szemhéjpúderes típus, de mégis szeretnéd kihangsúlyozni a tekinteted, a megfelelő szempillaspirállal megteheted. Ez is egy olyan terméktípus, amely nőre válogatja, kinek melyik fajta válik be leginkább - egyesek csak a magasabb árkategóriára esküsznek, míg mások a drogériás verziókra. Egyébként én szintén utóbbi csoportot erősítem, az ajánlóban pedig az évek óta használt darabot meg is találod.

Célszerű feketét választani - akkor is, ha világosak a pilláid, mert a sötét árnyalat hozza ki leginkább azt a mély, vonzó, igéző tekintetet, amit a férfiak is kedvelnek. A tippek résznél jegyezném meg azt is, hogy bár praktikus lehet a vízparton a vízálló változat, ha csak a hétköznapokban használod a terméket, jobb simában gondolkodni. A mindennapos erős dörzsölés nem tesz jót a szempilláknak, márpedig a vízálló darabok csak komoly ráhatás következtében jönnek le.

 • Maybelline The Colossal (Notino, 2 000 HUF)
 • MAC Extreme Dimension 3D Black Lash Mascara (Douglas, 8 600 HUF)
 • Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils (Notino, 10 960 HUF)

4. A VÖRÖS RÚZS

Akárki akármit mond, egy vörös rúzs nagyon fel tudja dobni a megjelenésünket - hétköznapi hölgyekből instant dögös dívákat varázsol belőlünk. Persze ehhez kell az, hogy a szettünk elegáns és letisztult legyen, a sminkünk többi része pedig lehetőség szerint visszafogott. Egy igényes nőnél mindig ott van a kedvenc piros darabja, ami ráadásul természetesen csókálló. Idén visszatérnek a matt változatok, olyat válassz, ami komfortos viselet az ajkaidon, de tartós. Íme a mi hármasunk.

 • MAC Powder Kiss Lipstick - Devoted to chili (Douglas, 7 490 HUF)
 • Tom Ford Lip Color - Scarlet Rouge (Douglas, 16 600 HUF)
 • Artistry Signature Color - Daring Red (Amway.hu, 8 600 HUF)

5. AZ ILLAT

Akinek jó illata van, automatikusan vonzóbbnak tűnik mások szemében. Ezért fontos, hogy mindig legyen nálunk a kedvenc parfümünk - nem tudhatjuk, mikor jön közbe egy fontos találkozó, megbeszélés vagy ebéd a barátnőkkel. Nemrég összeszedtük a most legnépszerűbb darabokat, ebből a listából választottuk ki az alábbi három befutót is.

 • Yves Saint Laurent - Libre (Douglas, 30 ml, 22 100 HUF)
 • Armani - Sí Passione Intense (Douglas, 30 ml, 24 700 HUF)
 • DKNY - Be Delicious (Douglas, 30 ml, 17 300 HUF)

Fotók, leadfotó: Notino, Douglas, Estée Lauder, Amway/Artistry, Pexels

Oldalak

Szólj hozzá Te is!