Fashion&Beauty

Fenséges bőrápolás királynői módra: ilyen természetes módszerekkel szépültek a legikonikusabb uralkodónők a múltban

Noha a modern kornak köszönhetően na már jobbnál jobb trükkökkel tehetünk a szépségünkért, nem árt néha visszatekinteni a múltba, és elcsenni egy-két praktikát egykori királynéktól és hercegnéktől.

Bevált szépségpraktikák

Elsőre talán furcsának hangozhat, de érdemes követni régi korok nagyasszonyainak trükkjeit, mivel akkoriban nem voltak elérhetők olyan modern kozmetikumok és sebészeti beavatkozások, mint napjainkban, így ők csakis természetes módszereket használtak a szépségük megőrzésére. Számunkra ezek az eljárások ma már könnyen hozzáférhetők és megfizethetők, az pedig csak hab a tortán, hogy kevésbé terhelik a bőrt káros anyagokkal. Galériánkban eláruljuk, miket érdemes hasznosítani Kleopátra, Marie Antoinette, Sissi és II. Erzsébet szépségtippjei közül:

Kleopátrát mind a mai napig a történelem egyik legszebb nőjeként tartják számon. Az egyiptomi királynő fedezte fel, hogy a méz rendkívül jó hatással van a bőrre, amiről ma már azt is tudjuk, hogy nemcsak hidratál, de remek antibakteriális szer is. Kleopátráról azt is tudjuk, hogy szerette magát tejben áztatni, ami az A- és E-vitamin-tartalma miatt fertőtleníti a bőrt. A teljes relaxáció érdekében pedig illóolajokkal és aromás virágokkal bolondította meg a fürdővizét.
Kattints a további képekért!

Greta Garbo pofonegyszerű trükkel érte el, hogy a szemsminkje minél tovább tartós és tökéletes maradjon.

Leadfotó: Universal History Archive/Universal Images Group via Getty Images

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A honi televíziózás kultikus alakja eddig háromszor volt nős - exfeleségei között találjuk Kállay Bori és Földi Teri színésznőket is -, jelenlegi nejével korábban távkapcsolatban élt. A 91 esztendős...
Utazás
De ugye rajtad nem fog ki ez a rafináltnak tűnő, valójában azonban kifejezetten egyszerű feladvány?
Lifestyle
Természetesen ennek sem szabad bedőlni, és ismét csak az adatainkra utaznak a csalók Facebookon. Valóban vigyázzunk ezekkel a hirdetésekkel!