Hirdetés

Te hogyan tisztítod a sminkecseteidet? - Így kellene

A legtöbb nő profi sminkeseket megszégyenítő módon varázsol magának napról napra makulátlan arcot. De vajon tudjátok hogyan kell tisztítani az ecseteiteket? Ezzel a kisokossal nem fog többé kínozni ez a kérdés!

Fertőzések tárháza

Sokan kérdezik, hogy miért kell ennyire sok szót szentelni a sminkecsetek tisztításának. Azért, mert naponta érintkezik a bőrrel, megtapad benne az arc természetes olaja, ami vonzza a port, koszt. Emelett pedig egy fertőzést bármikor átvihetsz a bőrödre csak azért, mert nem mostad ki rendesen az ecsetet, de ugyaez igaz a sminkszivacsokra is. Változó, hogy a sminkesek mit ajánlanak, milyen gyakorisággal kell kitisztítani a kellékeinket, de egyetértés van abban, hogy kell nagy-mosás és kis-mosás is, ezért most mindkettő procedúráját megmutatjuk.

Sebbenzin minden nap

A legolcsóbb és talán leggyakrabban használt tisztítószer a sebbenzin. Patikákban pár száz forintért elérhető és a használt ecsetre fújva, vagy beleáztatva megöli a baktériumok nagy részét a felületen. Használat után papírtörlővel itassuk le a szőrt, formázzuk az ecsetet, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Sokan használnak kimondottan ecsettisztító folyadékot, de a legtöbb tapasztalat szerint ezeket nem lehet gazdaságosan alkalmazni, túl nagy beruházás és nagyon hamar elfogy.
Ez a bemutatott technika csak az ecset külsejét tudja megtisztítani, a belsejében sok sminkmaradék marad, ezért megmutatjuk a másik technikát is!

Fotó: beautylish.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!