Tudtad? Szépségápolási termékek, amiket a hűtőben kellene tartani

Egész eddig rosszul tároltuk őket.

Szépségápolási termékek a hűtőben

Mit keresnének a szépségápolási termékek a hűtőben? Kérdezheti bárki teljesen jogosan, elvégre nem szívesen tárolnánk a sárgarépa vagy krumpli mellett a kedvenc alapozónkat, pedig az infók alapján, amik legutóbb szembejöttek velünk azt kell írjuk, simán lehetséges ez az összeborulós projekt, sőt, praktikus is lehet. A Style Caster összeállított egy listát (természetesen magyarázattal együtt) azokról az alapanyagokról, amiket érdemes a frigóba tennünk, főként bizonyos időszakokban. Ezeket taglaljuk a következőkben.

Alapozó

Te is gyűlölöd, amikor az alapozó összeáll az üvegben? Ez jellemzően akkor történik, ha huzamosabb ideig tároljuk meleg helyen. A fürdőt ilyenkor télen gyakran befűtjük, illetve a pára miatt magasabb lesz a levegő hőmérséklete. Nem csak nyáron fordulhat elő tehát ilyesmi, és alaposan fel kell ráznunk, ha ismét használni szeretnénk. Ugyanakkor ez nem biztos, hogy segít rajta, lehet, hogy a textúra megváltozásával kevésbé egyenletesen és szépen fed majd. Épp ezért, a Good Housekeeping Institute (GHI) szakemberei azt javasolják, hogy tegyük hűvösre (a hűtőbe), ez megállítja a termékben lévő olajok megromlását.

Tus és szemceruza

Borzalmasan bosszantó, amikor már majdnem kész az egész sminked, utolsó lépésben azonban elrontod a tökéletesnek szánt tusvonalat, és kezdheted elölről az egészet. Sokkal precízebb csíkot tudsz húzni, ha használat előtt beteszed a tust vagy a szemceruzát húsz percre a fagyasztóba - legalábbis a sminkmester Petra Strand szerint. Így biztosan nem fog elkenődni, egyszerűbben és pontosabban tudsz majd vele dolgozni.

Hidratálók

Bonnie Ndoci esztétikai specialista szerint nincs jobb hely a szemránckrémeknek, arcápolási szérumoknak és egyéb hidratálóknak, mint a hűtőszekrény. A hideg köztudottan csökkenti a puffadást (ez főleg reggel, ébredést követően jön jól) és pirosságot, nyugtatja a bőrt, ezért érdemes kipróbálni, hogy rácsukjuk a termékekre a frigóajtót. Ez csak egy apró változtatás a napi szépségrutinban, de annál hasznosabb lehet. Meg kell jegyeznünk, hogy az olajokat nem tanácsos azonban hűvösre tennünk, mert megváltozhat a textúrájuk és nem lesz túl kellemes kenni őket.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!