Fashion&Beauty

Gyakran rúzsos lesz a fogad? Egyszerű trükk, hogy elkerüld a jövőben

Ne aggódj, velünk is előfordult, hogy véletlenül rúzs került a fogunkra, még a legjobbakkal is megesik. Létezik egy trükk, amely segítségével többé nem kell stresszelned a kellemetlenség miatt - mutatjuk.

Rúzs a fogakon

Hiába készíti el az ember tökéletesre a sminkjét, ha nevetés közben extra rúzs kerül a fogainkra, akkor az bizony nem a legvonzóbb látvány. Még a legszebb megjelenést is tönkre tudja tenni egy ilyen apró baki, de most mutatunk egy trükköt, ami rendkívül egyszerű és biztosítja, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés, ha belenézünk a tükörbe.

Szimpla trükk

Annak érdekében, hogy a rúzs a helyén maradjon és ne a fogainkon kössön ki, egyetlen szimpla tippet kell követnünk. A mutatóujjunkat vegyük az ajkaink közé, és erőteljesebben szorítsuk össze őket - ez a mozdulat eltávolítja a felesleges terméket, így nem kell majd attól félnünk, hogy furcsán néz ránk a beszélgetőpartnerünk. Ennyire egyszerű az egész.

Persze az sem árt, ha tartósabb rúzst használunk, a matt állagúak tűnnek a legjobb megoldásnak, mert ezek ugyan egy fokkal jobban szárítják a szánkat, de egyrészt ezt a problémát balzsammal kiküszöbölhetjük, másrészt pedig nem folynak és maszatolódnak össze-vissza. A lágy, krémes textúra hátránya, hogy könnyen elmosódik és sokkal nagyobb az esélye, hogy összekenjük vele a fogainkat.

A sztárok tippjei

A tartósság érdekében van pár plusz dolog, amit tehetünk - a legnagyobb hollywoodi sztárok és sminkmestereik is ezekre esküsznek.

  1. Ajakbalzsam - ha matt állagú rúzst használunk, ez megvédi ajkainkat a kiszáradástól. Egy-egy húzás elég a felső és alsó részre, és könnyedebb, kényelmesebb viselet lesz még a durvább textúra is.
  2. Alapozás - ez a lépés azért fontos, mert ahogy az egész sminknek, a rúzsnak is biztosít egy szebb fedést, jobban kihozza az árnyalatot és tartósabbá teszi az összes textúrát.
  3. Kontúr - nem véletlenül hangsúlyozzák a profik, hogy mielőtt felvisszük a színt, használjuk a hozzá passzoló árnyalatú ajakceruzát. A tökéletes vonalakért ez a felelős, ráadásul kicsit csalhatunk is, így nagyobbíthatjuk vele a szánkat.
  4. Utolsó lépésben jöhet a színfelvitel.
Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Lifestyle
A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a magyar futam nyertes trófeáit.
Lifestyle
Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.
Fashion&Beauty
Természetes, ha a klasszikus farmernadrágok mellett nyárra könnyedebb és friss stílusokra vágyunk, amelyek kényelmesek és sokoldalúak, ideálisak a meleg napokra. Íme a legtrendibb fazonok!