Ruhadarabok, amelyeket egy stílusos nagyvárosi nő soha nem viselne

Vannak olyan ruhadarabok, amelyek talán egykor stílusosnak számítottak, de ma már nem ízléses viselnünk őket.

Öt ruhadarab, amelyet egy stílusos nő nem viselne

Van pár oka annak, amiért általában odavagyunk a nagyvárosi nők stílusáért - gondolunk itt főként a New York-i, milánói, párizsi vagy akár londoni divatra. Mindig sikkes és makulátlan megjelenést sugároznak, de ez nem csak azért lehetséges, mert a megfelelő ruhákat viselik, hanem mert vannak olyan darabok, amelyek egyáltalán nem találhatóak meg a gardróbjukban, hiszen önmagukban vétkeznek az elegancia és szofisztikáltság ellen. Ezekről lesz szó a következőkben.

1. Farmer látványos varrással

Napjainkban elárasztják az üzleteket a különféle farmer darabok, találunk egyedi szabásút, extravagáns stílusút, magas vagy épp normál derekút a kínálatban. Ezekből bátran válogathatunk a saját ízlésünknek megfelelően, de ha sikkes megjelenést akarunk, akkor egy fajtát jobb, ha elkerülünk: a látványos varrással rendelkező példányok nem csak a retró divatot idézik, hanem az elegancia és sikk szöges ellentétei is.

2. "Second skin" ruha

A stílusos nők viselnek ugyan testhezálló ruhákat, de az úgynevezett "second skin" fazonok helyett inkább a szofisztikáltabb verziókat részesítik előnyben. Ha dögös, de mégis csinos megjelenést szeretnénk, akkor válasszunk egy klasszikus V-kivágású, egyenes vonalú vagy karcsúsított, lágy esésű darabot, amivel nem lőhetünk mellé.

3. Oversize melegítőfelső

Attól még, hogy valaki stílusos simán szeretheti a sportos darabokat is, de ha ebből a kategóriából válogatunk, akkor lehetőleg kerüljük a túlméretezett - oversize - melegítőfelsőket, ezek ugyanis a társasozós alkalmakon kívül kimondottan illegálisak. Viseljünk inkább egy nőies pulóvert helyettük.

4. Hullámos kalap

A kalap egy olyan kiegészítő, amivel egyszerűen fel lehet dobni bármilyen szettet, de ebből is ki kell választani a megfelelő darabot. A retró hullámos verziók kevésbé dekoratívak, mintha egy franciás stílusút vagy egy egyenes karimájút viselünk például.

5. Lekerekített orrú platform magassarkú

A lekerekített orr a platformmal 10 éve még trendnek számított, de 2021-ben illegális viselni. A klasszikus körömcipő a legcsinosabb darab, amelyet egy nő viselhet, ha magassarkúról van szó.

Leadfotó: Pexels

Oldalak