Sokkoló részletek - profi retusőrök vallottak a photoshopolás folyamatáról

A közösségi média világa nem javított azon a nézeten, miszerint minden fotón tökéletesen kell festenünk. A különféle képszerkesztők uralma alatt nehéz természetesnek maradni. Az alábbiakban profik vallottak a témában, és nem mindennapi titkokat árultak el arról, miként vernek át minket a "hibátlan" fotókkal.

A Photoshop hazugság

Lehetetlenül hosszú szempillák, dús haj, ami lobog a szélben, hibátlan, makulátlan bőr, amin még a cellulit vagy a ráncok legkisebb jelei sem mutatkoznak. Ezek azok a fotók, amiket nap mint nap látunk a magazinok címlapjain, divatreklámokban, hirdetésekben, közösségi médiában és utcai plakátokon. A baj az, hogy sokszor elfelejtjük, mennyi szerkesztési munka, mennyi retusálás kell ahhoz, hogy a képeken szereplő modellek tökéletesnek látszanak. Most azonban megtudhatjuk, ugyanis egy profi ausztrál grafikus, James felfedi a photoshopolás tudományának rejtélyeit, és bemutatja, mekkora hazugság bújik meg egy-egy hibátlan fotó mögött.

Külön arc, külön test

A hivatásos retusőr - aki a Vogue mellett olyan neves tervezőknek is dolgozott, mint Gucci, Zara vagy Louis Vuitton - a Sydney Morning Heraldnak azt mondta, mindenféle munkára felkérték már, az arccsont "élesítésétől" a combok vékonyabbá tételén át egészen a körmön lévő (dohányzás okozta) sárga foltok eltüntetéséig.

"Sokszor volt olyan, amikor a kliensnek adott esetben tetszett az egyik fotón az arca, a másikon a teste, ilyenkor jött az, hogy Frankenstein módjára összeraktam a végleges képet, mint egy puzzle-t" - magyarázta James.

Haj-jaj

A "puzzle-effektusra" egyébként egy másik példa volt, amikor egy munka során a modell pár hajtincse beleakadt egy kartonpapírba, majd ezeket a fürtöket később külön lefényképezték egy asztalon, hogy James utána ki tudja velük pótolni a kész fotót a dúsabb frizura érdekében. Ezt olvasni is kemény, nem felfogni és megcsinálni.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: YouTube

Oldalak