Ragyogó bőr minden korban

Sok nő arra teszi fel az életét, hogy a végtelenségig küzdjön az évek múlása és a ráncok ellen. Ám ma már sajnos tudjuk, hogy az öregedés visszafordíthatatlan folyamat, ami miatt nem kell elkeseredni. Minden kornak megvan a maga szépsége és a maga praktikái, mellyel gyönyörűvé varázsolhatjuk megjelenésünket.

Fontos tényezők

Bőrünk állapota rengeteg körülménytől függ, többek között, hogy hogyan ápoltuk fiatal korunkban, mennyire szennyezett környezetben élünk, milyen életmódot folytatunk, vagy egyszerű genetikai okai is lehetnek, ha problémás bőrtípussal rendelkezünk. A polcokon manapság minden típus megtalálhatja a számára kifejlesztett kozmetikumok széles választékát, ám vásárlásnál érdemes figyelembe vennünk azt is, hányadik X-et tapossuk éppen, hiszen arcbőrünknek másra van szüksége 20, 30, 40 vagy 50 éves korban.

Huszonévesen

Éppen hogy túléltük a pubertáskor rémálmait, talán egyesek még érzik az utóhatásokat, itt az ideje, hogy bőrünket felkészítsük az előttünk álló évekre. A legfontosabb, amit húszas éveink alatt tehetünk bőrünkért, a hidratálás. Ezekben az években a még fiatal és feszes bőrünket feleslegesen mérgezzük különböző sminkszerekkel, de legyünk őszinték, kevesen tudnánk betartani a nulla smink szabályt. Éppen ezért kiemelten fontos a megfelelő tisztítás minden reggel és este, ezután pedig a bőrtípusunknak megfelelő arckrém használata. A ránctalanítás még várhat, de ahhoz, hogy minél később érkezzen el ennek szüksége, válasszunk C- vagy E-vitaminnal dúsított termékeket, így hosszútávon megőrizhetjük bőrünk frissességét és rugalmasságát. Még jobb, ha a krémünk fényvédő összetevőket is tartalmaz.

Fotó: canadianbeauty.com, nivea.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!