Fashion&Beauty

Minden, amit tudnod kell a pórustapaszokról - valóban olyan hatékonyak?

A pórustapaszok óriási népszerűségnek örvendtek megjelenésük idején. De vajon valóban csodatévő módon veszik fel a küzdelmet az eltömődött pórusok ellen?

A pórustapaszok

Bár a reklámok azt hirdették, a pórustapaszok forradalmi módszerrel és elképesztően hatékonyan tisztítják meg eltömődött pórusainkat, sokan akadnak, akik vitába szállnának ezzel. A pórustapaszok valóban eltávolíthatják a pórusokon belüli lerakódásokat, szennyeződéseket, sokak szerint viszont többet ártanak, mint használnak és az eredmények sem kifejezetten tartósak. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, mit gondolnak erről a szakértők!

„A pórustapaszok működési elve, hogy a ragasztós fele hozzátapad bőrünkhöz, kihúzva pórusainkból aztán a szennyeződéseket" - magyarázza Purvisha Patel, bőrgyógyász és kozmetikai szakértő - „A mitesszerek a bőrünkön lévő kis fekete pontocskák, amik akkor keletkeznek, ha a bőr pórusaiban lévő olaj a levegőn oxidálódik. Ha a tapasz ragasztójának valóban sikerül megragadnia a szennyeződést, a mitesszer tényleg eltűnik."
Kattints a további képekért!

Sajnos végérvényesen nem tudunk velük leszámolni, ám szinte teljesen lecsökkenthetjük láthatóságukat, ha tudatos a bőrápolásunk. Nézd meg, hogyan tüntetheted el őket a leghatékonyabban.

Leadfotó: Pexels, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.
Lifestyle