Fashion&Beauty

Ettől a konyhában megtalálható csodaszertől tökéletes lesz a bőröd: számos bőrproblémára bevetheted

Az olívaolajat legtöbbször a konyhában használjuk, de a kutatások azt is kimutatták, hogy a bőrön való használata is számos előnnyel jár.

Csodaszer

Az állítással pedig Paul Lorenc plasztikai sebész is egyetért: „Az olívaolaj antioxidánsokat tartalmaz, amelyek küzdenek a szabad gyökök okozta károk ellen, akárcsak a szkvalén nevű összetevő, amely rendkívül jól hidratál. Ősidők óta használják a bőrön – még Kleopátra is rajongott érte. „Az olívaolaj nem újdonság a szépségiparban, ennek ellenére még mindig sokan nem tudják, hogy mennyire hatékony összetevő.

Mi az olívaolaj?

Az olívaolajat az olíva gyümölcsből préselik ki. Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban – egészséges zsírokban, amelyek különféle egészségügyi és kozmetikai előnyökkel járnak – és bőrbarát antioxidánsokat is tartalmaz. „A növényi olajokat orvosi és kozmetikai célokra használták, mert számos jótékony hatásuk van” – magyarázza a minősített bőrgyógyász Sandy Skotnicki. Az olívaolaj a nagy teljesítményű növényi olajok közé tartozik, és bőrpuhító, hidratáló tulajdonságaiért dicsérik. Ezt a csodaolajat a szérumoktól az arctisztítókig bármiben megtalálhatod, de tiszta formában is kapható, nedvesítőszerek hozzáadásával, hogy alkalmas legyen a bőrápolásra. Ne feledd, hogy az olívaolaj tönkremehet a túlzott hőtől, fénytől vagy oxigéntől – a legjobb, ha hűvös helyen, szorosan lezárt fedéllel tárolod.

Hidratálja a bőrt: Az olívaolaj fő előnye, hogy hidratálja a bőrt, ezáltal növeli a bőr víztartalmát, javítja egészségét és annak megjelenését.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images, Forrás: Byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Jean Harlowból sugárzott a szexualitás, korának egyik legnagyobb ikonja volt, akit nők ezrei utánoztak – halála előtti napokban azonban a színésznőn egy furcsa, egészen kiábrándító tünetet...
Sztárok
Kim Basinger csak árnyéka egykori önmagának, hiszen valóságos plasztikrém vált 69 éves korára az anno imádott és csodált szőke bombázóból.