Fashion&Beauty

Bőrfiatalítás: ezek a legnagyobb trendek az orvosi esztétikában

Szakértőnk, Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista elárulja, milyen trendek keringnek manapság a különböző szépészeti beavatkozásokra vonatkozóan.

Trendek az orvosi esztétikában

Az öregedési folyamat során a bőrön vonalak, ráncok, elszíneződések jelennek meg, a bőr feszessége csökken. Az emberek szeretnének szebbnek látszani, ezért sokan megtesznek mindent annak érdekében, hogy felvegyék a harcot az idő múlásával, legalábbis külsőleg. .Az öregedés jelei elleni küzdelemben egyre több férfi és nő veszi igénybe az egyre népszerűbb non-invazív orvosi-esztétikai eljárásokat, amelyekkel rövid idő alatt lehet tartós és látványos eredményeket lehet elérni úgy, hogy azok a plasztikai sebészeti beavatkozásokkal szemben nem jelentenek lényeges megterhelést a szervezet számára, ráadásul kisebb a beavatkozással járó lehetséges szövődmények előfordulásának a kockázata is.

Botox

A Botox továbbra is vezető szerepet tölt be az orvos-esztétikai kezelések között. Ez volt a legkeresettebb non-invazív kozmetikai eljárás az Egyesült Államokban is. A kezelés gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. A Botox alkalmas a szemöldökök közötti ráncok (a glabella), a homlokráncok, és a szarkalábak, kezelésére. A természetben is előforduló Botulinum A toxin a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon. A kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba az orvos megfelelő mennyiségű Botox injekciót fecskendez egy nagyon vékony tűvel. A kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak, és a ráncok öt nappal a kezelést követően kisimulnak. Az eljárás maga kb. 15-20 percig tart, egy évben többször megismételhető. Hatása a kezelést követően kb. 3-6 hónapig tart.

Hialuronsavas arc- és ráncfeltöltés

A második leggyakrabban alkalmazott eljárás a ráncok feltöltése hialuronsavat tartalmazó töltőanyagokkal, amelyek segítségével korrigálhatók és eltüntethetők a mélyebb ráncok, pótolható az öregedés során elveszett volumen. A hialuronsav olyan 100% -ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. Idővel a mennyisége természetes módon csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá. Az esztétikai orvos a páciens együttműködésével a problémás területtől függően választja ki a kezeléshez a legmegfelelőbb töltőanyagot. Az egyes kezelés-típusok esetenként kombinálhatók is.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Az Egyesült Államokban a pszichiáterek újabban a Zuranolone nevű tablettát írják fel azoknak az édesanyáknak, akik a szülés utáni depresszió tüneteit produkálják.
Lifestyle
Mindenki kíváncsi a boldog, tartós házasság receptjére. Nos, a Los Angeles-i párterapeuta, Lori Gottlieb szerint az első hozzávaló a megfelelő életkor.
Lifestyle
Két szakértő mixológus mérlegelte azokat a koktélokat, amelyeket érdemes elkerülnöd, ha hétvégén a nyakadba veszed a várost.