Fashion&Beauty

Milyen kozmetikumot vigyünk a vakációra?

Sosincs egyszerű dolgunk, mikor be kell pakolnunk a nyaralásra, hiszen annyi mindent kell magunkkal vinni, hogy könnyen elveszítjük a fonalat azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami tényleg fontos, és mi az, ami nem annyira. A feleslegesen bepakolt dolgokkal az a gond, hogy foglalják a helyet a bőröndben, ami így egyre nehezebb lesz, és egyre kevésbé tudjuk becsukni. Ennél mégis nagyobb problémát jelent, ha otthon hagyunk valamit, ami kellene, hiszen nem biztos, hogy ott is be tudjuk szerezni, ahová megyünk. A tudatosság fontos: előre gondoljuk végig, hogy mire lehet szükségünk a nyaralás folyamán, és írjunk egy listát.

Bőrápolás a nyaraláson is

Egy igazi nő természetesen a nyaralásra is visz magával kozmetikumokat, hiszen nem kérdés, hogy abban az egy-két hétben is ápolni kell a bőrünket, amikor nem otthon tartózkodunk. Nyilvánvalóan azonban nem szeretnél egy fél drogériát magaddal vinni az utazásra, és igyekszel helytakarékosan megoldani a kozmetikai szükségleteidet. Éppen ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy mi az, ami tényleg elengedhetetlen a bőrápolási rutinodban, és ezt a néhány dolgot pakold be a neszesszeredbe.

Milyen kozmetikumokra van szükséged egy nyaralás során?

Amikor nyaralni mész, az első kozmetikum, ami eszedbe jut, az a naptej. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen akár tengerpartra, akár a Balatonra, akár épített strandra mész, a nap káros UV sugarai ellen életbevágóan fontos megfelelően védekezni. Néhány éve, évtizede még nem sokan vették komolyan ezt a problémát, szerencsére ma már azonban mindenki tudja, hogy a napvédelem tényleg elengedhetetlen. A nyaraláson se maradjon otthon a jól bevált naptejed, de az sem baj, ha valamilyen tartalékot is viszel magaddal. Mivel sokat fogsz napon, vízparton tartózkodni, érdemes minél nagyobb faktorszámú naptejjel készülni, hogy kellőképpen óvhasd a bőrödet.

Száradásveszély!

A nyaralás alatt sem szabad megfeledkezni a bőr hidratálásáról. Ez az egész testedre igaz, ugyanis a folyamatos napfény, sós víz, klóros medencevíz igencsak igénybe veszi a bőrödet, és hamar észreveheted a szárazság első jeleit.

A termálvíz spray remek megoldás lesz a problémádra, ugyanis hosszan tartó hidratáltságot biztosít, emellett feltölti az arcodat egy csomó ásványi anyaggal, a bőröd így igazán hidratált, ápolt, üde lehet. A termálvíz spray ráadásul természetes megoldás, így nem kell attól tartanod, hogy a bőröd esetleg rosszul fog rá reagálni.

termálvíz spray nyár

Frissülés bárhol, bármikor

Amennyiben meleg helyen nyaralsz, szükséged lehet arra, hogy bármikor kellemesen fel tud magad frissíteni. Egy üdítő testpermet a táskádban mindig jó szolgálatot tehet, ha azt érzed, hogy már kicsit nehezen viseled a folyamatos meleget. Különböző illatú testpermetek kaphatók, így kiválaszthatod azt, ami a legjobban tetszik neked, és a legjobban illik hozzád. Nem csak felfrissülsz, hanem az illatod is mindig kellemes lesz.

Amennyiben ez a három készítmény helyet kap a neszesszeredben, már biztos lehetsz benne, hogy az alap felszerelésed nem lesz hiányos. Ám ha érdekel, hogy mit érdemes az alapokon túl használnod még nyáron, akkor lapozd át galériánkat!

Bioderma Sensibio H2O A Bioderma Sensibio micellás sminklemosó kendő bármikor és bárhol kiváló segítség nemcsak sminkeltávolításhoz, de az arcbőr tisztítására és felfrissítéséhez. Praktikus csomagolásának köszönhetően mindig kéznél lehet és nem kell számolni a mililitereket.
Kattints a további képekért!

Lead fotó, fotó: Pexels /Mikhail Nilov, Cottonbro Studio/

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Sokaknak nincs lehetőségük a gyermekvállalásra fiatal felnőtt korukban, ennek ellenére viszont nem zárkóznak el tőle és később, akár 50 éves koruk felett is belevágnak egy gyermek felnevelésébe.
Lifestyle
Meg lehet állapítani valakiről ránézésre, hogy intelligens-e? Egy kutatás meglepő eredményre jutott!
Sztárok
Járai Mátéról és feleségéről, Járai Kíráról a Nyerő Páros c. vetélkedőben való szereplésük óta tudja az egész ország, hogy nyitott házasságban élnek.