Fashion&Beauty

Mégis miért van olyan kevés zseb a női ruhákon? Elképesztő oka van

Miért nincsenek a női ruháknak több zsebei? És ha mégis vannak, miért olyan kicsik és haszontalanok?

Könyvek foglalkoznak ezzel a témával

A zsebek problémája örök kérdés, és nem is véletlenül. Azoknak a - gyakran apró - rekeszeknek a története szexizmust, gazdasági különbségeket és még sok minden mást is tartalmaz. De ki gondolta volna, hogy ennyi társadalmi kérdést bele lehet sűríteni egy ilyen kis területbe? Nos, talán Darwin. Végülis a zsebeknek evolúciós értelme van. Egy elmélet szerint minél több nélkülözhetetlen dolgot viszel magaddal, annál hatékonyabban mozoghatsz a világban. Ahogy egy 1899-ben a New York Times-ban megjelent cikkben írták: „Ha Ádám és Éva az életüket zseb nélkül kezdték, úgy gondolom, hogy a nemek fejlődésének és a zsebek kérdése is a férfiak fölényét mutatja be és bizonyítja. A férfi zsebei fejlődtek, és megnövekedett a számuk a civilizáció fejlődésével. A nők valójában visszalépnek - jogokat és zsebeket veszítenek."

Valójában a zsebek hiánya már olyan hosszú ideje probléma, hogy számos könyvet írtak róluk. Például ott van "The Pocket: A Hidden History of Women’s Lives" Barbara Burman és Ariane Fennetaux szerzőpáros tollából; vagy a "Pockets: An Intimate History of How We Keep Things Close", amely Hannah Carlson munkája.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images, Forrás: New York Times

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A honi televíziózás kultikus alakja eddig háromszor volt nős - exfeleségei között találjuk Kállay Bori és Földi Teri színésznőket is -, jelenlegi nejével korábban távkapcsolatban élt. A 91 esztendős...
Utazás
De ugye rajtad nem fog ki ez a rafináltnak tűnő, valójában azonban kifejezetten egyszerű feladvány?
Lifestyle
Természetesen ennek sem szabad bedőlni, és ismét csak az adatainkra utaznak a csalók Facebookon. Valóban vigyázzunk ezekkel a hirdetésekkel!