Fashion&Beauty

Rengeteg kozmetikai termék tartalmazza, mégis keveset tudunk csak róluk: mik azok a parabének?

Ha te is mélyen beleástad már magad a kozmetikai termékek világába, biztosan találkoztál olyanokkal, melyek parabéneket tartalmaznak. De mik is ezek az anyagok és pontosan miért is van rájuk szükség?

A parabének - minden, amit tudnod kell róluk

A szépségipar minden eddiginél fejlettebb termékeket dob piacra, amelyek egyre bonyolultabb összetevőkből állnak, egyre összetettebb formulák jönnek létre. Ez egyrészt nagyon jó, hiszen ezeknek az innovatív termékeknek köszönhetően új szintre lép a pattanások, vagy éppen szem alatti karikák elleni küzdelem, másrészt viszont kissé könnyen elveszhetünk a bonyolultnál bonyolultabb összetevők kavalkádjában. Talán ezek közé tartoznak a parabének is, most viszont megtudhatod, mik is ezek valójában és miért tartalmazza őket oly sok készítmény!

„A parabének olyan tartósítószerek, amelyeket azért használnak, hogy megakadályozzák a különböző baktériumok, gombák elszaporodását, így növelve a termékek eltarthatósági idejét” – mondja Dr. Iris Rubin, bőrgyógyász. Erre azért van szükség, mert az egyes termékek tubusai általában nagyon hosszú időt tesznek meg a gyártótól az értékesítési pontig, hogy aztán fürdőszobánk polcaira juthassanak. Szükség van valamilyen összetevőre, hogy ez alatt az idő alatt frissek és használhatóak maradjanak.
Kattints a további képekért!

A pandémia egyre többen kezdtek el odafigyelni a tudatos bőrápolásra. A közösségi oldalakon megjelenő "skinfluenszerek" is rengeteg hasznos tartalommal látták el a követőket. Ők sem győzik azt hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a fényvédelem.

Leadfotó: Pexels, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...