Milyen gyakran menjünk kozmetikushoz? A kezelés előnyei, hatásai

Mi, nők már a 80-as évektől kezdve rendszeresen járunk szakemberhez arcápolásra, de hogy pontosan milyen hatásai vannak egy átfogó kozmetikai kezelésnek, és milyen gyakran érdemes meglátogatni a szalont, cikkünkben eláruljuk.

Tudnivalók a kozmetikai kezelésekről

A nők már a 80-as évek vége óta tisztában vannak azzal, hogy a bőrük megfelelő állapotának megőrzése érdekében javasolt a rendszeres kozmetikai kezelések igénybevétele. A 20. században és ma is egyetértenek abban a szakemberek, hogy havonta egyszer érdemes ellátogatni a szépségszalonba, ahol professzionális alapanyagokkal és technikákkal varázsolnak nekünk ragyogóan tiszta arcot és makulátlan megjelenést. Felvetődnek azonban alapvető kérdések (Valóban négy hetente szükséges újabb terápia? Minden bőrtípusnál ugyanúgy működik? Mit csinál pontosan velünk a kozmetikus?), amikre a következőkben választ adunk.

Általános folyamatleírás

A kezdők számára: egy általános kozmetikai kezelés a következő lépésekből tevődik össze.

 • A bőr analizálása, elemzése (típus megállapítása, állapotfelmérés), tisztítás;
 • hámlasztás (erre vannak különféle, gyengéd technikák);
 • gőzölés;
 • arc-, nyak- és vállmasszázs;
 • aknék és mitesszerek kezelése, az eltömődött pórusok kitisztítása;
 • arcmaszk.

Természetesen a felsoroltakon kívül vannak speciális extra lépések, amik hozzáadhatók és beépíthetők az általános (alap) kezelésbe.

30 nap

A szakértők szerint a sejtátalakulás és megújulás 30 nap alatt megy végbe nagyjából, de a havi időtartam meghatározása még azokra a korokra tekint vissza, amikor a nők nem igazán használtak hámlasztókat (maximum heti egyszer), így szükségük volt bizonyos időközönként frissítő kezelésre. Ma már szinte mindenki fürdőszobájában helyet kapnak a különféle bőrápolási termékek között az arcradírok, ezek rendszeres alkalmazása miatt pedig tulajdonképpen nem írott szabály, hogy négy hetente kozmetikushoz kellene járnunk.

A kezelés előnyei

Persze az, hogy nem feltétlenül van mindenkinek szüksége a havi kezelésre nem jelenti, hogy amennyiben igénybe veszi azt, akkor nem fog használni, hiszen számos előnye van a professzionális kúrának.

 • Ahogy azt már fent is említettük, szakértő elemzi ki a bőrünk állapotát, annak típusát, hogy megfelelő ápolási rutint alakíthassunk ki magunknak (amit aztán otthoni keretek között is betartunk);
 • profi hámlasztás a sima, puha bőr érdekében;
 • manuális akné- és mitesszerkezelés, méregtelenítés;
 • intenzív hidratálás a bőr megújítására, hogy ragyogóbb és élettel telibb legyen;
 • arcmasszázs a vérkeringés beindítására, fokozására az egészséges megjelenésért;
 • a kezelés segít a különféle betegségek (rák) korai diagnosztizálásában, így idejében "elkaphatjuk" ezeket és megoldhatjuk a problémákat;
 • segít a bőrfiatalításban, öregedésgátlásban;
 • stressz ellen is tökéletes.

Problémás bőr kezelése

A havi egyszeri kezelés azoknak ajánlott, akik problémás típussal rendelkeznek, bőrük hajlamos a pattanásokra, mitesszerekre és olajosodásra. A tökéletes pórustisztítás miatt számukra fontos a rendszeres profi terápia.

Személyre szabott szolgáltatások

Az egyszerű, úgynevezett "gőzölés és krémezés" kezelések ideje rég lejárt. Ma már olyan profi kúrák és szolgáltatások állnak rendelkezésünkre, melyek személyre szabottak, így nem egy általános terápiát kapunk, hanem a bőrtípusunknak megfelelő ápolást. Ezáltal valóban a célzott problémákat küszöbölhetjük ki.

Fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak