Hogyan válasszunk tökéletes körömlakkot három lépésben?

Mi nők nagyon szeretjük gyakran változtatni a külsőnket, nem beszélve a körmeinkről. A hangulat, az aktuális outfit és egy jövőbeli esemény is befolyásolhatja. De mi a legfontosabb? Elárulunk néhány titkot, amivel még jobb lehet a manikűrünk. (x)

A tökéletes állag

A körömlakknak egyenletesen kell feküdnie, nem lehet túl sűrű vagy túl folyékony, és lehetőleg száradjon gyorsan. Az összetevőkben lágyítók, gyanták, oldószerek és pigmentek vannak, amelyek befolyásolják a minőségét.

színes körömlakkok rózsaszín sárga

Az összetevők

A gyanta tapasztó funkcióval rendelkezik, a lágyító lehetővé teszi, hogy a lakk hosszú ideig precízen maradjon fenn. A mesterséges színezékeket tartalmazó körömlakk a természetes körömfelület sárgulásához vezet. Ha egy lakkot több mint 2-szer kell felvinni a telített színért, túl kevés pigmentet tartalmaz.

A minőség nagymértékben függ egy másik komponenstől - az oldószertől. Például a gyorsan sűrűsödő lakkokban túl sok aceton van, ezt “megjavíthatjuk” egy kis higítószerrel, de semmiképp sem acetonnal! A Makeup javaslata, ha túlságosan folyékony: néhány percig hagyjuk nyitva, így a benne lévő oldószerek elpárolognak, ezáltal sűrűbb lesz.

A formaldehid nevű összetevővel óvatosan kell bánni, hiszen különböző bőrbetegségeket okozhat. Egy ideig alkalmazva körömerősítő hatása van, viszont egy idő után allergiás kiütések és a körömlemez leválása jelentkezhet.

A lakk kiválasztása

Először nyissuk ki és nézzük meg az ecsetet. Ne legyen túl rövid, sem túl hosszú (eléri a palack alját). A sörte egyforma hosszúságú, sima, egyenletes kell legyen. Az ellenkezője arról árulkodik, hogy lejárt, vagy rossz minőségű. Ha szeretnénk sokáig megőrizni, tartsuk távol a közvetlen napfénytől, fűtőberendezésektől, túlzottan hideg helyektől. Minden tubuson fel van tüntetve az ajánlott hőmérséklet, ezt igyekezzünk betartani.

ápolt kezek vintage körömlakk

A megfelelő szín

Ha a bőrünk elefántcsont, őszibarack vagy aranybarna árnyalatú, minden meleg szín jól fog állni - réz, narancs, sötétvörös tónusok, stb. A skarlát szín fiatalságot és szexualitást kölcsönöz.

Rózsaszín arctónus esetén a rózsaszín minden formája illik - bordó, narancs, vörös, a gyengédtől az intenzívig.

Sápadt és olíva bőr - a sötét bordó színek, a túlérett cseresznye és a fehér szintén remekül áll.

Ez a három pont a legfontosabb, amit tudni kell a körömlakk kiválasztásáról. Természetesen számos tényező befolyásolja még, de erre a háromra odafigyelve garantáltan jó lehetőségekre tehetünk szert!

Oldalak