Mindenki odáig van ettől az anyagtól - a legtrendibb ruhák most kordbársonyból készülnek

A 2000-es években nagy divatnak számított, aztán kiment a divatból, végül újra népszerű lett a kordbársony anyag, amit jelenleg minden fast fashion üzletben megtalálható. Most összegyűjtöttük nektek a jelenlegi hazai kínálat legtrendibb darabjait, csemegézzetek belőlük bátran!

A kordbársony anyag az egyik legfelkapottabb textília idén ősszel

A 2021-es év tele van olyan trendekkel, melyeket évtizedekig mellőzött a divatipar: gondolunk itt most a "favágó" stílusú kockás ingekre, melyek csak most kezdtek el újra nagyon népszerűek lenni; ahogyan egykor a nagyanyáink által viselt kötött poncsók; valamint a '70-es, 80-as évek nagy slágerei, a talpalló pánttal rendelkező leggingszek is csak idén ősszel kezdtek el újra berobbani a köztudatba. Ezek kívül viszont van még egy anyag, amit szinte minden divatüzlet kínálatában felfedezhetünk, pedig előtte évtizedekig nem láthattunk sehol: ez nem más, mint a korsbársony anyag (azaz a corduroy), melyet barna, bézs, szürke, fekete és narancssárga színekben is felfedezhetünk a boltok polcain.

Mesés ruhakölteményeket és elegáns téli viseleteket nem, hétköznapokban viselhető nadrágokat, felsőket, ingkabátokat és dzsekiket viszont annál többet találunk az idei ősz egyik legnépszerűbb textíliájában, a kordbársonyban. A kordbársony egy hagyományosan "zsínoros", azaz függőleges csíkozásból álló pihe-puha, kényelmes és sztreccses szövet, melyet azonban nehéz formázni, ezért a legtöbbször egyenes vagy trapéz szárú nadrágokat, férfias szabású ingeket vagy oversize, túlméretezett kabátokat, dzsekiket találhatunk ebből az anyagból.

Most összegyűjtöttük nektek a jelenlegi hazai fast fashion divatüzletek kínálatából a legdivatosabb, legtrendibb darabokat, hogy ti is bátran tudjatok csemegézni ebből a trendből! A válogatásunkat a cikk alján lévő képgalériánkban tudjátok megtekinthetni!

November legnagyobb slágeranyagából, a kordból készült összeállításunkat megtaláljátok a lenti képgalériánkra kattintva!

Stradivarius Corduroy cargo overshirt 6995 Ft Kevés olyan jól kombinálható felsőt találhatunk ma az üzletek polcain, mint ez a kordbársony ingkabát: egyrészt használható topként, felsőként, kardigánként; jól aláöltözve pedig még kabátként is! Ha igazán örök darabot keresel, válassz egyet a földszínű kordbársony anyagúak közül!
Kattints a további képekért!

Egyszerűen odáig vagyunk ezekért a pulóverekért, pedig tulajdonképpen semmi extra nincsen bennük. Hiába, a mi kedvencünket egyből feldobják ezeken a borús napokon, ezért most összeválogattunk nektek a belőlük a legmenőbb darabok!

Leadfotó: Michael Kors
Fotó: Instagram @stradivarius

Oldalak