Fashion&Beauty

Inspiráló Nők 2022: ,,Teljesen mindegy, hogy mi a téma, vagy mi az anyag, abból kell kihozni a tökéleteset" - ARTISTA

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj, a leginspirálóbb designer kategóriában 2022-ben az ARTISTA márkát is jelöltük.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgálhat a közösségek számára. Idén is 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével.

A kategóriák 3-3 jelöltjét a jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2022. október 6-án, a gyönyörű Magyar Zene Házában derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors, Naphíre

Ismerd meg a jelölteket: ARTISTA

A leginspirálóbb designer kategóriájában idén is három nagyszerű tervezőt (és/vagy márkát) jelölt a bizottság, köztük az Artistát, az egyik legnépszerűbb magyar márkát. Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin egytől-egyig inspiráló nők.

inspiráló nők artista leginspirálóbb designer

Mit szóltatok, amikor megtudtátok, hogy jelöltek titeket az Inspiráló Nők díjra - A leginspirálóbb designer kategóriában?

Imre Katalin: Nagyon örültünk neki, amikor megkerestetek minket ezzel a jelöléssel. Az első gondolatom az volt, hogy tudatosult bennem, hogy valóban inspirálóak vagyunk. Az életemet is úgy élem, hogy inspirálódjak és másokat is inspiráljak. Ezzel, hogy egy külsős szem és hang is megerősítette, ez tudatosult, és nagyon jól esett nekünk.

Rácz Nóra: Szerintem azért is jó egy ilyen jelölés, mert így interaktivitás alakul ki a jelöltek és a közönség között. Olyanokkal is találkozhat a közönség, akikkel egyébként soha, ezáltal egy másfajta nyilvánosságot ad ez, és hoz össze minket a közönséggel.

Mi inspirált titeket arra, hogy a tervezői pályát válasszátok?

Nóra: Nagyon szeretem a színházat gyermekkorom óta. A szüleim építészek voltak, a Film Színház Muzsika és építész újságok jártak nekünk. Egyszer csak gimiben esett le nekem, hogy én jelmeztervező szeretnék lenni. Mivel nem mertem jelentkezni a képzőre, így mentem az iparra, hogy majd ott a ruha, és akkor átevickélek, de aztán nem evickéltem, mert elkezdtünk együtt dolgozni, de ezt is jelmeznek gondolom egyébként.

Kati: A nagymamám és a testvére - akik általában vigyáztak rám, amíg anyukám dolgozott –, nagyon sokat varrtak, horgoltak és kötöttek. Ezzel teljesen beépült a neveltetésembe a kézimunkázás, illetve a kézzel készült bármi. És akkor elkezdtem ruhákat tervezni nagyon kicsi koromban. A babáimnak terveztem, majd meg is varrtam a darabokat. Anyukám jelmez kivitelezést vállalt egy színháznál, és abban nagyon sokat segítettem neki. Utána már egyértelmű volt, hogy ráléptem a sínre és azon mentem tovább.

Mit szerettek a legjobban a szakmátokban?

Nóra: Az önkifejezés játékosságát és gazdagságát, amit a ruhákkal lehet közvetíteni. A közös munkát is nagyon szeretem, hiszen minden szinten lehet kreatívan együttműködni, ez nagyon sok mindent kihozhat, például a véletleneket, amiket szintén nagyon szeretek a munkában. Amikor valaki megtalálja a neki való ruhát, az is örömmel tölt el.

Kati: A kritikát is nagyon szeretjük. Van egy megmérettetés így egymástól. Nagyon szeretjük a környezetet, amit mi teremtettünk és amiben dolgozunk. Ez egy káosz, amiből csodálatos dolgok emelkednek ki: megjelennek anyagok, formák. A vásárlók nagyon komolyan veszik a véleményünket, és ennek is nagyon örülünk.

Kik a példaképeitek? Vannak esetleg olyan nők az életetekben, akikre felnéztek?

Nóra: Sok olyan nő van a környezetünkben, akiket nagyon örülök, hogy megismertem. Az egyik ilyen az asztrológia tanárom, a másik Kati anyukája. Mind idősebbek nálunk (a szüleink korosztálya), önazonosak, nagyon tájékozottak, önálló véleménnyel rendelkeznek, de nem erőszakolják rá azt a másikra.

Kati: Nekem a közvetlen baráti körünkből (ami egyébként szintén közös) jutott eszembe néhány példakép, például a Gabi, aki annyira fantasztikus, tájékozott, művelt és nagyon jó meglátásai vannak bármilyen témában. Ha éppen pékségben dolgozik, vagy főzőtanfolyamot tart, akkor is mindent tökéletesen csinál. Ez egy olyan tanulság, amit érdemes megfogadni: teljesen mindegy, hogy mi a téma, vagy mi az anyag, abból kell kihozni a tökéleteset.

SZAVAZZ AZ ARTISTÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet október 6-án, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Magyar Zene Házában hirdetünk ki.

Leadfotó: Femcafe

Oldalak

Fashion&Beauty