Így hódíthatsz az eleganciával - fillérekért!

Minden embernek fontos, hogy jó benyomást keltsen a másikra, ezért nem mindegy, milyen csomagolásba bújtatva akarunk hódítani. Hogyan légy sikkesen ellenállhatatlan, ráadásul filléres áron? Most megtudhatod!

Bár a legtöbben azt állítják, első találkozáskor az arcot nézik meg, sokan még mindig a cipőre vetnek egy pillantást, mielőtt következtetéseket vonnának le, mégpedig nem véletlenül, de nem is márkaőrületből. A cipő sok mindent elárul viselőjéről, ahogy az öltözködése is, ezért nem árt tudatosan készülni, ha például randira vagyunk hivatalosak, de akkor sem, ha csak az utcára lépünk ki. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha egyszer nem márkás ruhában mutatkozunk, máris búcsút inthetünk a társasági életünknek, ugyanis az öltözködésnél nem a márkán van a hangsúly, hanem a harmónián.

Szemmel látható, ha valaki stílusához illően öltözködik, a színek, minták is passzolnak, legfőképp pedig, ha jól is érzi magát a választott ruhadarabban. Rájuk szoktuk általában mondani, hogy csak úgy kicsattannak, persze a szerelem is hunyó lehet a ragyogásban, de mindenképp meglátszik rajtunk, ha csinosan, mégis kényelmesen és hozzánk illően öltözködünk.

Ha nem is kell minden percben olyan makulátlanul elegánsan festenünk, mintha csak egy divatmagazinból léptünk volna ki, a sikkesebb darabokban nem csak gazdagabbnak és befolyásosabbnak tűnünk - ami jó taktika lehet például hivatalos ügyek intézésekor -, de a férfiak is vonzónak találják az elegáns ruhákba bújt nőket. Az elegancia magabiztosságot kölcsönöz viselőjének, amitől még öntudatosabbnak és kívánatosabbnak látszunk.

Egy randin az sem árt, ha nem szakadt farmerben és kinyúlt pólóban lazulunk, hanem egy elegáns ruhába bújva elérhetetlennek, ezáltal még vonzóbbnak tűnünk. Persze túlzásba sem kell esni, és bundában vagy más alkalomhoz nem illő ruhadarabban megjelenni a jelöltünk előtt, nehogy annyira elérhetetlennek látszódjunk, hogy a pasi inkább elmeneküljön, mintsem teperjen értünk. A minimális elegancia és jól öltözöttség viszont sosem árt, ezért most eltanulhatsz pár öltözködési és vásárlási tippet, hogy még ellenállhatatlanabb légy!

Ahogy a felső tízezer csinálja…

Nem kell minden ruhadarabunknak márkásnak és méregdrágának lennie, hogy ne győzzük lerázni magunkról az elismerő tekinteteket, hiszen kiket lenne könnyebb megvezetni, mint a pasikat, akiket hidegen hagy a divat percenkénti követése és a legmenőbb márkák védjegye? Egy nő nem ettől lesz szexi, hanem a ruhadarabok összhangjától, ha azonban mégis gazdagnak szeretnénk tűnni - ami a mai világban sosem árt -, akkor csak utánozzuk le a gazdagokat! Nézzük meg az utcán, hogy a látszólag tehetős emberek milyen színekben és szabásvonalakban pompáznak, és hogyan viselik azt a ruhát! Lehet, hogy a legvagyonosabbnak tűnő járókelő csak ismer pár trükköt, és ő is csak utánozza a felső tízezer divatját, viselkedési és öltözködési szokásait. Itt az ideje követni a példájukat!

Márka olcsóbban

Ha túl sok trendet követő reklámot vagy videoklipet néztél, és már nem bírsz ellenállni a márkafüggőségnek, akkor sem kell felvásárolni a fél üzletet, az is elég, ha csak pár ruhadarabod márkás, és azokat kedvedre kombinálhatod pár egyszerűbb darabbal, úgyis mindenki - jó magyarhoz méltón - a márkanévre fog koncentrálni. Ha azonban több márkás ruhadarabot szeretnénk, nem muszáj betámadni a plázák legdrágább butikjaiba, az outletek is széles választékkal kecsegtetnek, és online is vadászhatunk pár márkás cuccot az eredeti ár töredékéért. Az sem baj, ha előttünk viselte már valaki, vagy a tavalyi kollekcióból maradt ránk, hisz az olcsón lőtt ruci nem bűzlik az outletek kiárusítás szagától, az átlagemberek nem fogják észrevenni a különbséget, gazdagékat meg úgy sem lehetne megtéveszteni egy ügyes trükkel sem.

Az örök kedvencek

Vannak olyan ruhadarabok, amik sosem mennek ki a divatból, ezért velük nem nyúlhatunk mellé, és évekkel később is elővehetjük a szekrényből, ezért nem árt, ha ezeket nem a kínai piacon alkudtuk, hiszen később is nagy segítségünkre és szépülésünkre lehetnek. Örök divatnak számít a szövetkabát, amit évekkel később is ugyanolyan eleganciával tudsz hordani, mint újkorában, hiszen egy sikkes világos kabáttal sosem lehet hibázni.

A magas sarkú sem fog egyhamar kimenni a divatból, hiszen már évtizedek óta vissza-visszaköszön, mindig kicsit megújulva, hogy ugyanolyan erővel hódítsa meg a lányok szívét, ahogy anyáink és nagymamáink szívét is lánykorukban, ezért ha beruházunk egy tündéri magas sarkúba, akkor kivételesen ne sajnáljuk rá a plusz ezret, hiszen évek múlva is nagy hasznát vehetjük.

A bizsu hatalma

Az alapruhadarabokon kívül, mint a kabát vagy a cipő, a kiegészítőknek is nagy jelentőségük van, ugyanis egy sikkes hatású ékszerről nem mindenki mondaná meg elsőre, hogy ezer forintért vadásztuk a bizsu-részlegen. Nem hibázhatunk az arany-fekete színkombinációval, a fehér színekkel kiegészített fém darabokkal és a fehérarany hatású ékszerekkel sem. Kiegészítő-kérdésben nem kell hallgatnunk a „Nem minden arany, ami fénylik” mondókára, hiszen egy ízléses bizsu karkötő néha sokkal jobban tud mutatni, mint pár sokkarátos designkarkötő vagy egy több tízezres luxusóra.

Az előbb felsorolt apró trükkökkel nem a megtévesztés az elsődleges cél, inkább csak a kívánatos csomagolás. A mai siker-és pénzorientált világban egy tekintélyt sugárzó, elegáns nővel sokkal előzékenyebben bánnak az élet minden területén, és a felső tízezret megjátszva talán nem csak a luxusbutikok eladói fognak előre köszönni, hanem bármilyen ügyintézés kapcsán készségesebben állnak majd hozzánk.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!