Fashion&Beauty

Fogfehérítés házilag - 6+1 trükk, hogy vadító legyen a mosolyod

Mindannyian rajongunk a csillogó-villogó, hófehér fogakért. Megkoronázza a mosolyunkat és a vörös rúzs is csak azzal mutat jól. Meg a rózsaszín. Meg őszintén, mindegyik!  Megmutatunk pár praktikát, ami egyszerűbb és olcsóbb, mint a fogorvos vagy a gyakran fájdalmas fogfehérítési eljárások, nem mellesleg valamennyi kíméletesebb is.

Nem sport, ne nyomd a végsőkig

A fogak színe adottságoktól is függ, a csontállományod minősége az egyik legmeghatározóbb tényező. Ne próbáld a lehetetlent elérni! Rengeteg veszélyt hordoz magában a legtöbb fehérítési technika: meggyengülhet az ínyed, amitől begyulladhat. A fogzománcod elvékonyodhat, ami a fogak hirtelen gyors romlását eredményezheti. Természetes technikákkal sokkal kíméletesebben fehéríthetőek a fogak. Heti rendszerességnél gyakrabban azonban ne használd ezeket se!

A kurkuma sárga, mégis segít

Ha láttál már kurkumát, valószínűleg hitetlenkedve olvasod ezt, de hidd el, segít. Ugyan a ruhákon és a bútorokon csinos aranysárga foltot hagy, a fogakon a szódabikarbónához hasonlóan működik. Keverj össze egy teáskanál kurkumát fél teáskanál kókuszzsírral vagy egy vizes fogkefét mártogass őrült kurkumába. Dörzsöld át vele a fogaidat, hagyd rajtuk 5 percig és öblítés után moss fogat. A kurkuma egyébként szuper ínyerősítő is!

Szódát citrommal

Keverj össze három teáskanál szódabikarbónát két kanál természetes citromlével. Ne használj bolti, műanyag, üveges citromlevet, valódi citrom facsart levével dolgozz, ha valódi hatást akarsz elérni! A kotyvalékot keverd össze, majd vidd fel a fogakra egy vattapamacs vagy fültisztító pálcika segítségével. Egy kevés alufóliával megvédheted a fogaidon lévő keveréket, így nem kell végigvicsorognod a kezelést. Fél óra után vízzel öblítsd ki a szádat. A legtöbben ismerik ezt a fogfehérítési módszert, viszont sokan fogkefére felvitt szódabikarbónával dörzsölik át a fogakat. Az a verzió sokkal agresszívabban roncsolja a fogzománcot, anélkül, hogy mutatósabb eredményt adna.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

fotókredit: livelovefruit.com, cukrom.hu, bestherbalhealth.com

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Fashion&Beauty
Sztárok
Kevesen tudják, hogy a Marvel-filmek szépségének, a 39 éves Scarlett Johanssonnak van egy ikertestvére, aki nemcsak szívdöglesztően fest, hanem igazi jótét lélek is.
Home&Design
Ha szeretnénk, hogy otthonunk vibráló és élettel teli legyen, bátran próbáljuk ki ezt a stílust. Ne féljünk kísérletezni, és alkossunk egy olyan teret, amely igazán minket tükröz.
Fashion&Beauty
Ha valaha is elgondolkoztál már azon, miért van a legtöbb baseball sapka tetején egy kis gomb, akkor a legjobb helyen jársz, hogy megtudd a választ!