Hirdetés

Hosszabb hajat szeretnél? – Ezeket edd, hogy gyorsabban nőjön

Nálunk itt a szerkesztőségben elég sokféle oka van, amiért gyorsítani szeretnénk a hajunk növekedését. Egy kollegina kipróbálta tavaly az oly divatos rövid hajak egyikét, és bár szerette, lélekben mégis hosszú hajúnak vallja magát. Egy másik pedig egyszerűen csak szeretne végre életében először extra hosszúságú loknikat. Így született ez az összeállítás.

Rengeteg olyan élelmiszer van – ráadásul nem is a megszerezhetetlen vagy kiborítóan drága fajtából -, ami segíti a hajnövekedést. Következzen most az 5 legjobb.

Lazac

A lazac tele van D-vitaminnal és proteinnel, amik elősegítik a hajnövekedést. Ezen felül tartalmaz még omega-3 zsírsavakat is, ami a fejbőr egészségére is jó hatással van. Persze nem figyel mindig egy lazac a hűtőben, de szerencsére ma már elég jó áron beszerezhető.

TV paprika

Mi nem is gondoltuk volna, de a TV paprika még a narancsnál is több C-vitamint tartalmaz, ezáltal a hajad egészségéhez is nagyban hozzájárul. Erősíti a hajtöveket, így a C-vitaminban dús étkezés hatására kevésbé töredezik a haj és nem is hullik annyira. Ezek pedig elengedhetetlen dolgok a haj növesztése során.

Tojás

A tojás rengeteg fehérjét tartalmaz, ami tovább tart eltelítve, ezáltal kevesebb egészségtelen ételt fogsz magadba tömni (valljuk be, ez nem csak a hajunk szempontjából örömteli). Ráadásul a lazachoz hasonlóan sok omega-3 zsírsavat tartalmaz, emellett biotint is, ami hozzájárul a hajhagymák intenzívebb munkájához. Persze mindezek inkább a tojás fehérjében találhatók, tehát ha a szebb haj elérése mellett fogyni is szeretnél, nyugodtan hagyd el a sárgáját.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!