Hajápolás belülről: amit a kapszulákról és a vitaminokról tudni kell

Vajon a különféle táplálékkiegészítők tényleg hatékonyak?

Egészséges, gyönyörű haj

Ha a legtöbb nőhöz hasonlóan te is hosszú, vastagszálú, egészséges és ragyogó hajkoronát szeretnél, akkor valószínűleg életedben egyszer már biztosan beinvesztáltál valamilyen kapszulába, kipróbáltál egy táplálékkiegészítőt vagy multivitamint, hogy gyorsabban növekedjenek a tincseid. A szépségápolási piac tele van különféle termékekkel, amikről nehéz eldöntenünk a bőség zavarában, hogy közülük melyik a leghatékonyabb, de sokan azt az alapvető kérdést is feltesszük, hogy alapból hatékonyak-e egyáltalán ezek a pirulák? Az alábbiakban erről lesz szó bővebben.

A hajkapszulák hatékonysága

Valóban segít a hajnövekedésben, ha naponta legurítunk egy kapszulát? Biztonságosak egyáltalán ezek a készítmények? Ha kipróbáltunk már bármilyet, akkor ezek vagy hasonló kérdések biztosan megfordultak a fejünkben. Mindannyian (legalábbis sokan) Rapunzel-féle tincsekről álmodunk, azonban egy ponton a hajunk növekedése megáll, ezt pedig a genetika szabályozza. Az általános növekedés havonta 2,5 cm, de ha nem teljesen egészséges a hajunk állapota (töredezett, igénybevett, festett, hőkezelt...), akkor ez a szám sokkal kisebb is lehet.

Persze nincs minden veszve... Ha megfelelően étkezünk és bevisszük az értékes tápanyagokat, valamint külsőleg is igyekszünk ápolni a hajunkat, akkor a táplálákkiegészítők (kapszulák) hatásosak lehetnek ezek mellett, de nem helyettesítik a rendes étkezést például. Amit még fontos megemlítenünk, hogy egyetlen éjszaka alatt ne várjunk csodát ezektől a piruláktól, legalább 4-6 hétnek el kell telnie ahhoz, hogy az eredmény vagy részeredmény látható legyen.

Arra is emlékeznünk kell, hogy az étrendünk mellett a már említett genetika is sokat nyom a latba, ha hajnövesztésről van szó. Vannak szerencsésebbek, akik vastagszálú, erős verzióval születnek, és vannak olyanok, akik egész életükben arra törekszenek, hogy ehhez hasonló hajkoronájuk legyen. Számukra segítségül szolgálhatnak a hajkapszulák, de csak akkor, ha megfelelően fogyasztják őket. Általában naponta 1-2 szem javasolt (gyógyszertől és előírástól függően), és mindig étkezés mellé kell bevenni (üres gyomorra vagy kaja nélkül nem ajánlott).

Ha nem vagy a speciális, hajnövesztésre (vagy akár hullás ellen) kialakított változatok rajongója és nem igazán hiszel bennük, akkor is szedhetsz olyan multivitamint pirula formájában, ami ásványi és értékes anyagokban gazdag, és ami hozzájárul a haj állapotának megfelelő karbantartásához. Érdemes olyan verziókat választani, amik tartalmaznak B-vitamint vagy vasat, ezek elengedhetetlenek az egészséges hajkoronához.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!