Fashion&Beauty

Ha ez az összetevő megtalálható a hajápolási termékeidben, azonnal válj meg tőlük: rákot is okozhat

A száraz sampon szerelmesei számára van egy igen rossz hírünk.

Nemrégiben kiderült, hogy a száraz samponok rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak, egészen konkrétan benzolt. De mit jelent ez az egész? Mi az a benzol? És mennyire kell aggódnod, ha száraz sampont használsz? Mutatjuk, hogy mit mondtak erről a vegyszerről és a száraz samponok biztonságosságáról a szakértők.

Mi az a benzol?

A benzol egy színtelen folyékony vegyi anyag, amely gyorsan elpárolog a levegőben. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint a benzol a természetben képződik – gondoljunk csak a vulkánokra és az erdőtüzekre –, és a 20 legfontosabb vegyi anyag közé tartozik: általában ipari oldószerként és benzinadalékként használják. Az ezt a vegyszert tartalmazó száraz samponokat és más szépségápolási termékeket illetően Dr. Emanuela Taioli, M.D., a Transzlációs Epidemiológiai Intézet igazgatója azt mondja, hogy a benzol rákot okozhat.

„Ez azt jelenti, hogy sok permet benzolt bocsáthat ki melléktermékként, nem csak a száraz sampon” – mondja Dr. Taioli. A Kozmetikus vegyész Ginger King hozzáteszi, hogy a benzol az aeroszolos palackokban található kőolaj szennyeződése. Mivel a legtöbb száraz sampon aeroszolos dobozban van, a benzol azokban is megtalálható.

Lapozz, elmondjuk, hogy miért veszélyes a benzol!

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Az internet világában már nincsenek titkok? Dehogynem. Akadnak helyek, amelyeket még a Google is véd a kíváncsi szemek elől.
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.