Fashion&Beauty

Megfiatalítja a bőrt ez a természetes eredetű olaj - Csak kevesen ismerik valódi értékét

A különböző dióféléket leggyakrabban fizikai hámlasztóként használják a bőrápolásban, ami nem mindenkinek ajánlott. Viszont nem ez az egyetlen létező felhasználási módja ezeknek a csodamagvaknak.

Sokan fenntartással kezelik

A bőrápolási szakértők gyakran óva intenek bennünket a fizikai hámlasztók használatától, azok ugyanis könnyedén megsérthetik bőrünk védőrétegét. Bár az óriási diódaraboknak és a dióhéjnak valóban nincs túl sok jótékony bőrápolási hatása, a dióban rejlő olajnak annál inkább. A dióolajat valójában már a 17. században is használták az apró ráncok elhalványítására, valamint a bőr hidratálására. Emellett rengeteg görög és római írás említi a dióolaj gyógyító erejét és megannyi pozitív hatását. Éppen ezért különös, hogy az utóbbi években sokkal inkább a kevésbé jótékony fizikai hámlasztók formájában találkozhattunk a dióval, miközben a benne rejlő olaj valójában az igazi kincs. Ha kíváncsi vagy, miért is lenne érdemes bőrápolási rutinod részévé tenned ezt a csodaerővel bíró olajat, olvass tovább!

Mi az a dióolaj? Bár még korántsem szerzett magának olyan hírnevet, mint például az argán-, vagy a mandulaolaj, valószínűleg a dióolaj is hamarosan feltűnik majd a különféle bőrápolási készítmények összetevőlistáján. A dióolajat a dió termés belsejéből nyerik ki és, bár a tanulmányok szerint a termés fogyasztása is jótékony lehet a bőr számára, helyileg alkalmazva még feltűnőbb változást érhetünk el.
Kattints a további képekért!

Salma Hayek megtalálta azt a titkos összetevőt, amely megóvja bőrét az öregedés látható jeleitől, arcának pedig 57 évesen is fiatalos ragyogást ad.

Leadfotó: 123rf, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Köztudott tény, hogy a barátok fontosak a boldogságunkhoz. A közelmúltbeli kutatások azonban azt sugallják, hogy nem kell aggódnunk akkor sem, ha éppenséggel egyetlen ember sincs, akivel...
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...