Fashion&Beauty

Ez a 3 dolog tökéletesen rendbe hozza a cserepes ajkakat

Minden évszakban más bőrproblémákkal találkozhatunk, és ez természetesen az ajkainkra is igaz. A hidegebb hónapokban az ajkak erősen kicserepesedhetnek.

De miért is fontos az ajkunk ápolása?

,,Az ajkunk egy egyedülálló és érzékeny testrész, mivel nincsenek izzadságmirigyeik" - mondja Annie Gonzalez, MD, Miami-i székhelyű bőrgyógyász. A verejtékmirigyek hiánya miatt hajlamosak könnyebben kiszáradni és repedezni, mint a többi testrészünk, mivel nem termelik saját nedvességüket. "Emellett az ajkak folyamatosan ki vannak téve a különböző környezeti elemeknek, legyen szó hideg levegőről vagy napsütésről" - teszi hozzá. Ez azt jelenti, hogy ha egészséges megjelenésű ajkakat szeretnénk, akkor megfelelő módon kell ápolnunk.

Mutatjuk a lépéseket:

1. lépés: radírozás A radírozás segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és feléleszti a kirepedezett ajkakat. Dr. Gonzalez azt mondja, hogy érdemes hámlasztó és hidratáló összetevőket tartalmazó formulát választani. Például cukrot és hidratáló összetevőket (például méhviaszt, shea vajat, olajat és mézet) tartalmazó ajakradírt. Vigyél fel egy kis mennyiséget az ajkakra, és körkörös mozdulatokkal masszírozd be a terméket, majd langyos vízzel mosd le. A túlzott hámlasztással azonban vigyázzunk, ugyanis az ajkak már alapból érzékenyek. Éppen emiatt maximum hetente kétszer használj ajakradírt.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images, forrás: HelloGiggles

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda mélyen magába zárkózott, és nem akart mesélni a válásáról. Most úgy döntött, itt az idő megnyitnia az érzéseit mások előtt.
Utazás
A Wolt cég egyik biciklis futára nem igazán féltette az életét. Alaposan áthágott néhány KRESZ-szabályt, és másokat is veszélyeztetett.
Sztárok
A népszerű műsorvezető a Balázsék szerda reggeli adásában árult el érdekes "kulisszatitkot" a Liverpool futballistájáról.