Fashion&Beauty

Ne féljünk a botoxtól: hatékony megoldás a mimikai ráncok enyhítésére

Az idősödés során fokozatosan jelennek meg arcunkon a sok bosszúságot okozó ráncok, amelyek egyik típusát a mimikai ráncok jelentik. Minden mosollyal és szemöldök ráncolással egyre csak mélyülnek, amelyek megelőzésére vagy enyhítésére a botox tökéletes megoldást jelenthet, vonásaink drasztikus megváltoztatása nélkül.

Mi a botox és hogyan hat az arcunkra?

„A botox egy moduláló kezelés, ami a dinamikus, mimikai ráncok enyhítésére alkalmas. Az izomműködést csökkenti azáltal, hogy gátolja az izomösszehúzódást, így a bőrünk nem gyűrődik össze folyamatosan és nem alakulnak ki a mimikai ráncok." – foglalta össze a botox kezelés esszenciáját Mészáros Anikó doktornő, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyász szakorvosa. A Clostridium botulinum baktériumból kivont vegyület az izomba fecskendezve az adott területen fejti ki a hatását azáltal, hogy megakadályozza az idegvégződések és az izomrostok közötti ingerületátvitelt. Ennek köszönhetően az izmok elgyengülnek, a homlokráncok és a szemkörnyéki szarkalábak pedig kisimulnak. A botulinum toxin főként arcon alkalmazható, de a hónalj, tenyér, talp és hajas fejbőr is kezelhető vele, ritkább esetben pedig Profhilo hialuronsavas töltéssel kombinálva a nehezen megszüntethető nyaki ráncok csökkentéséhez is használják.

Royal Clinics, az orvos-esztétikai központ

Ha érdekelnek az esztétika világának legújabb trendjei akkor a legjobb helyen jársz! Központunk a magyar esztétikai piac egyik legjelentősebb képviselője. Blogunkban szakértőink, orvosaink cikkei által betekintést nyersz a műtét nélküli szépülés, fiatalodás világába. Pillants be velünk a kulisszák mögé és tudd meg, milyen kezeléseket választanak a sztárok szépségük megőrzéséhez! Meg fogunk lepni, hogy a modern orvostudománynak és technológiáknak köszönhetően mennyire egyszerűen és gyorsan lehet látványos eredményeket elérni, akár arcvonásaid megváltoztatása nélkül.

Ne féljünk a botoxtól

Ez az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozás, a félresikerült sztár-példák miatt mégis negatív kép él róla a köztudatban. A képlet pedig igazán egyszerű: ha hozzáértő szakemberrel, megfelelő mennyiségű és minőségi alapanyaggal történik a beavatkozás, természetes vonalaink megmaradnak és arcunk nem válik kifejezéstelenné. Több kezelés után sem változnak meg vonásaink, hiszen a fenntartó kezelésekkel csupán meghosszabbítjuk a hatását. Ha úgy döntünk nem szeretnénk több botox beavatkozáson részt venni, néhány hónap alatt a mimikai izmok regenerálódnak és visszanyerik eredeti funkciójukat.

botox férfiaknak botoxozás férfi arcon

Túlzott izzadás? Van megoldás!

A botox nemcsak az arc kezelésében eredményes, a túlzott hónalji izzadásra is tökéletes megoldást jelenthet. A hónalj bőre alá fecskendezve azokat az idegeket blokkolja, amelyek az izzadságmirigyeket stimulálják, így kémiai inger hiányában nem termelődik izzadság sem. Ha attól félnénk, ez káros hatással van a szervezetünkre, aggodalomra semmi ok: az izzadás ideiglenes megszűnése csak a kezelt területen következik be.

Mennyi ideig tart a botox hatása?

A botox hatása átlagosan 3-6 hónapig tart, amely során a befecskendezett anyag fokozatosan elkezd felszívódni, a blokkolt mimikai izmok felengednek és visszanyerik formájukat. A botox hatását fenntartó kezelésekkel hosszabbíthatjuk.

botox tartóssága hatása

Kipróbálnád a botox kezelést? Orvos-esztétikai központunkban szakképzett bórgyógyászokkal és prémium anyagokkal dolgozunk, amire minőségi garanciát is vállalunk! Foglalj időpontot online vagy érdeklődj a +36 20 323 3298 telefonszámon!

Oldalak

Royal Clinics - Az Ön bőre, a mi felelősségünk.
Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Lifestyle
Végre valamiben első a magyar - gondolhatnánk. Csakhogy egy elég súlyos és veszélyes lista élére kerültünk fel, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék.