Fashion&Beauty

Miért öregszik a bőr? Így csökkenthetjük a ráncokat hatékonyan

Az öregedés természetes folyamat, nem egy kóros állapot, ezt már az elején fontos tisztázni. De mit is jelent a bőr öregedése?

Így öregszik a bőr

A sejtek „elhasználódnak” az évek során, a sejtszintű regeneráló folyamatok lelassulnak a fiatal szervezetekhez képest, illetve kevésbé pontosak, azaz nagyobb szerephez jutnak a degradáló folyamatok. Tehát az öregedő bőrben minden élettani folyamat lejátszódik, csak lassabban, csökkent módon. A rendszeres bőrápolással ugyan megállítani nem, de lassítani tudjuk az öregedés folyamatát. Íme, néhány tipp, hogy hogyan varázsolhatjuk fiatalosabbá a bőrünket - szakértő tippjeivel.

Bőrápolással igen sokat tehetünk bőrünk fiatalon tartásáért, hiszen segíteni tudjuk akár az anyagcserefunkciókat (pl. kozmetikai masszázzsal), akár legfontosabb elemek (zsír- és vízanyagok), tápanyagok pótlását. Az öregedés hatása a bőrben többféle módon jelentkezhet. Az őssejtek osztódása lassul, a hámréteg elvékonyodik, felszíne kiszárad; kevesebb, vékonyabb kollagén, elasztin és hialuronsav termelődik; fogyatkozik a zsírszövet és csökken az izomtónus. Az öregedés külső jelei lehetnek az elvékonyodó bőr, a ráncosodás, a bőrszárazság (zsír- és vízhiány), a pigmentfoltok, az egyéb bőrelváltozások (szövetszaporulatok), a törékenyebb, gyengült érfalak, az őszülés, a mozgás lelassulása és a kézremegés. Az életmódbeli sajátosságok felgyorsíthatják ezeket a folyamatokat, és megindul az idő előtti öregedés (pre-aging).

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.