Fashion&Beauty

A bőrgyógyászok szerint ez a filléres összetevő lehet a tökéletes bőr titka

Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.

Szupersztár hatóanyag

Az argánolajat a szakértők multi-funkcionálisnak titulálják, és ez nem véletlen. A vitaminokban gazdag összetevő számos haj- és bőrápolási előnnyel büszkélkedhet. A szakértők azt állítják, hogy kondicionálja a hajat, és fényessé teszi azt, így puhább, ragyogóbb tincseket eredményez. A TikTokon elég csak megnézni az arganoil hashtaggel ellátott videókat, amelyek már több mint 380 milliós nézettséggel büszkélkedhetnek, hogy meggyőződjünk az lenyűgöző eredményeiről.

De miért érdemes beépítened a bőrápolási rutinodba is? A galériánkban eláruljuk!

Mi az az argánolaj? "Az argánolaj egy növényi olaj, amelyet az argánfa magjából nyernek, ami Marokkó őshonos növénye" - mondja Rachael Sey, a Cherub London Clinic trichológusa és alapítója. Az olaj kinyerése egy összetett folyamat. "Az emberek leszedik a diókat, eltávolítják vastag héjukat, majd feltörik és kipréselik a magokat az olaj kinyeréséhez" - magyarázza David Connor, a Kanzen Skincare társalapítója. Az eredmény pedig egy tiszta olaj, "ami telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag" - mondja Sey. Tehát bár a kinyerés időigényes, ez a hidegen préselt módszer biztosítja, hogy minden jót megőrizzenek az olajban, így ideális a haj- és bőrápolás céljaira.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...