Bombabiztos módszerek ráncok ellen

A nők többsége azonnali, látványos ránctalanító megoldásra vágyik, ugyanakkor szeretné, ha az eredmény tartós lenne. Sajnos csak kevés olyan módszer létezik, amely egyszerre mindkét igénynek megfelel. Most megkerestük a leghatékonyabbakat!

Kenjük vagy ne kenjük?

A 30 év feletti nők 69%-a kizárólag ránctalanító krémet használ ráncai ellen, azok aránya viszont, akik próbáltak már valamilyen gépi bőrfiatalító kezelést, mindössze 11% -derül ki a Vitaminsziget.com olvasói körében végzett 500 fős felmérésből.

„Meglepő, hogy a ránctalanító krémek még mindig ennyire népszerűek. Pedig már számos vizsgálat rámutatott: a legtöbb ilyen készítménynek önmagában nincs tartós ránctalanító hatása” – kommentálja a felmérés eredményét Dr. Gulyás Tamás orvos szakértő.

„Az anti-aging krémekben találhatóak ugyan ránctalanító hatóanyagok, ám ezek többsége nem tud áthatolni bőrünk külső hámrétegén. Ha valamelyik komponens be is jut a mélyebb rétegekbe, ott legfeljebb 3-5% százaléka szívódik fel” – vázolja a problémát a szakember.

Hogyan ránctalanítsunk tartósan?

Tartós ránctalanító hatásról akkor beszélhetünk, ha egy módszer nem csupán a tüneteket kezeli (például hidratálással), hanem a barázdák kialakulásának okaira is képes hatni. A ráncosodás egyik fő oka bőrünk kollagén-termelésének csökkenése. Ha tehát sikerül olyan módszert találnunk, amely képes új kollagén termelésére ösztönözni az irhában található bőrsejteket, ráncaink látványosan és tartósan csökkenhetnek.

Viszonylag elterjedt eljárás a kollagén-termelést stimuláló szérumok gépi (pl. ultrahangos) bőrbe juttatása, ám a hatóanyagok alacsony felszívódása miatt az ilyen kezelések nem hoznak igazán tartós eredményt.

Fotó: letsshop.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!